Επιμένει στη θέση της η Γερμανία, η οποία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ξεκαθάρισε πως θα απορρίψει τη συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων σε αντάλλαγμα για τη φινλανδική συμμετοχή στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, εάν ζημιώσει τις υπόλοιπες χώρες.

«Η Γερμανία δε θα συμφωνήσει σε μια λύση η οποία συνιστά διακριτική μεταχείριση μιας χώρας έναντι άλλων», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Η δήλωσή του έγινε μετά την ανακοίνωση της Φινλανδίας ότι θα επιδιώξει την έγκριση από τις υπόλοιπες χώρες – μέλη της ευρωζώνης, της συμφωνίας με την Αθήνα. Βάσει των όρων της συμφωνίας η Ελλάδα θα μεταβιβάσει ένα αδιευκρίνιστο ποσό στο φινλανδικό κράτος, και το ποσό και οι τόκοι του θα επενδυθούν σε χαμηλού κινδύνου, μακροπρόθεσμους τίτλους που θα εγγυηθούν το δάνειο στήριξης.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κράιενμπαουμ, πρόσθεσε στις γερμανικές αντιρρήσεις ότι «εάν κάποιες χώρες θέλουν να συνάψουν διμερείς συμφωνίες ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, το αποφασιστικής σημασίας στοιχείο είναι ότι πρέπει να γίνονται αποδεκτές κι από όλες τις υπόλοιπες χώρες». Αυτές οι συμφωνίες «θα καρποφορήσουν μόνον εάν οι υπόλοιπες χώρες μπορούν να ζήσουν με αυτές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook