Στην Ελλάδα του παραλόγου και με όλα αυτά που έχουμε δει φέτος το καλοκαίρι να συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η είδηση ότι θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα το προσεχές Σαββατοκύριακο μάλλον δεν πρέπει να εξέπληξε πολλούς. 
Η διοργανώτρια αρχή μπροστά στο φάσμα να χάσει 4 εκ. ευρώ από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση λόγω της ποινικής ρήτρας που υπάρχει αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε την Τετάρτη το απόγευμα την πρόθεση της να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. 
Το πιο πιθανό είναι να διεξαχθούν τα έξι από τα οκτώ ματς εκτός από αυτά του Ολυμπιακού με την Καβάλα, και της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου που έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα. 
Η Σούπερ Λίγκα στην ανακοίνωση της τονίζει ξεκάθαρα ότι την θέση των δύο ομάδων που αποβλήθηκαν θα πάρουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας και για αυτό τον λόγω έστειλε έγγραφο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει την Πέμπτη τους φακέλους των δύο ομάδων για να πάρουν άδεια για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. 
Τώρα το πώς θα παίξει η Δόξα Δράμας των 10 παικτών στην πρεμιέρα και ο Λεβαδειακός χωρίς μεταγραφές και με το ρόστερ της Β΄ Εθνικής στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα μάλλον λίγο ενδιαφέρει την διοργανώτρια αρχή που προχωράει σε μια άκρως παράλογη απόφαση την ίδια ώρα που την Παρασκευή θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της Λάρισας και του Πανσερραϊκου με σκοπό να μην αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, ενώ την Πέμπτη θα εκδικαστεί από το Τακτικό Δικαστήριο της ΕΠΟ το αίτημα που έχουν κάνει για άρση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που έδωσαν συγχωροχάρτι στους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα κρατώντας τους στην Σούπερ Λίγκα. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα : 
«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες. 

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο. 

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού. 

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook