Απλησίαστα φάρμακα που φτάνουν σε κόστος ακόμα και τα 40.000 ευρώ το μήνα! – Πόσοι ασθενείς από Χανιά χρήζουν τέτοιων πανάκριβων φαρμακευτικών αγωγών – Τα φάρμακα παρέχονται από το νοσοκομείο Χανίων

Φάρμακα από… χρυσάφι με κόστος που μπορεί να φτάνει τα 30.000 – 40.000 ευρώ τον μήνα. Δεν είναι φαρμακευτικές αγωγές που δίνονται σε περιπτώσεις συχνών παθήσεων αλλά αυτές που χορηγούνται σε σπάνιες παθήσεις, παρόλα αυτά, υπάρχουν Χανιώτες οι οποίοι έχουν ανάγκη να λάβουν τέτοια πανάκριβα φάρμακα.

Στα Χανιά, περίπου 150 ασθενείς που πάσχουν από ιδιαίτερες και όχι συνήθεις παθήσεις, χρειάζονται αυτές τις πανάκριβες αγωγές οι οποίες μηνιαίως αγγίζουν συνολικά σε τελικό κόστος τις 100.000 – 120.000 ευρώ το μήνα. 

Μεταξύ των παθήσεων που χρειάζονται ακριβή αγωγή, είναι και οι περιπτώσεις παιδιών με έλλειψη αυξητικής ορμόνης, τα οποία ανέρχονται σε αριθμό στα Χανιά στα 44.

Ευτυχώς, τα φάρμακα αυτά υψηλού κόστους χορηγούνται χωρίς συμμετοχή από το Φαρμακευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Χανίων, όπως τα λεγόμενα “ορφανά” φάρμακα.

Στο φαρμακευτικό τμήμα τυο νοσοκομείου Χανίων εξυπηρετούνται πέρα από τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τις κλινικές και τα εργαστήρια του νοσοκομείο, και τα Κέντρα Υγείας του νομού και μέσω αυτών τα αγροτικά ιατρεία, και τα περιφερειακά ιατρεία και οι 11 ψυχιατρικές δομές και οι ανασφάλιστοι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα των κατηγοριών N3, N5, N6 – μια και για τα υπόλοιπα φάρμακα μπορούν να απευθύνονται σε ιδιωτικά φαρμακεία.

Διευθυντής Φαρμακευτικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Λεωνίδας Τζίμης

Τα ραντεβού οι ασθενείς μπορούν να τα κλείνουν τηλεφωνικά στο 28210-22136 κάθε μέρα τις πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook