Ένα ταξίδι στην όμορφη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, σίγουρα θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη για την εικόνα που είχατε μέχρι σήμερα ενδεχομένως γι’ αυτήν.

Είναι από τους προορισμούς που κερδίζει συνεχώς πόντους, στις προτιμήσεις των Ελλήνων, τα τελευταία χρόνια. Ένας προορισμός που θυμίζει Ελλάδα, έχει όμως τη δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία, ενώ επίσης αποτελεί ένα οικονομικό προορισμό, είτε για μικρές, είτε για μεγάλες αποδράσεις.

Ο λόγος για τη Σόφια, την πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, που αποδεικνύεται σε ένα από τους σημαντικότερους προορισμούς των Βαλκανίων, ειδικά το χειμώνα.

Τώρα έχετε την μοναδική ευκαιρία που σας προσφέρουν το Round Travel και το Flashnews.gr με τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στην σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook (και από εδώ για κινητά), συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Το πακέτο της προσφοράς.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα
* 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2016, εκτός από αργίες και εορτές με γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών, 40 ημέρες πριν την υλοποίηση του.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο και ο νικητής θα ανακοινωθεί ακολούθως, με σχετικό δημοσίευμα.

Η Σόφια

Η στρατηγική θέση της Σόφιας, στο κέντρο των Βαλκανίων, την ανέδειξαν σύντομα σε σημαντικό οικισμό της περιοχής. Χτισμένη πάνω σε μια κοιλάδα, σε υψόμετρο 550 μέτρων και περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά, η Σόφια βρίσκεται στο επίκεντρο ενός επιβλητικού τοπίου.

Η ιστορία της πόλης χάνεται στους αιώνες και η πρώτη κατοίκηση της χρονολογείται στο 7.000 π.χ. Στο πέρασμα των αιώνων, η πόλη δέχτηκε την επίδραση διάφορων πολιτισμών που άφησαν έντονα το στίγμα τους. Θα λέγαμε ότι σήμερα αποτελεί ένα πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό, πράγμα που βλέπουμε από τα οικοδομήματα, μέχρι τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Τα τελευταία χρόνια, και με την πρόσφατη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., η Σόφια ξανακερδίζει την ευρωπαϊκή αύρα που τόσο της είχε λείψει.

Σήμερα η Σόφια, αποτελεί το οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό κέντρο της Βουλγαρίας, έχοντας διαγράψει το κομμουνιστικό της παρελθόν.

Με εντυπωσιακά ιστορικά κτίσματα και περίτεχνους καθεδρικούς ναούς, με μνημεία σοσιαλιστικού ρεαλισμού και κρατικά κτίρια που συνδυάζουν δυτικοευρωπαϊκό και κομμουνιστικό στυλ, με κεντρικές πλατείες, πάρκα-ησυχαστήρια και φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους, η Σόφια είναι μια πόλη κοσμοπολίτικη, με προσεγμένη αρχιτεκτονική ομορφιά, που μπορεί να συγκριθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι λεωφόροι του λεγόμενου σοσιαλιστικού καθεστώτος, έχουν πλέον γεμίσει με μπαράκια, ενώ ανάμεσά τους θα βρεις από ρωμαϊκά ερείπια μέχρι καθεδρικούς ναούς. Μετά το πρώτο σοκ που προκάλεσε η μετάβαση στην οικονομία της αγοράς, η Σόφια αποτελεί ήδη έναν από τους πληρέστερους τουριστικούς προορισμούς των Βαλκανίων, καθώς μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Η πόλη μεταξύ άλλων προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή, ποιοτική διασκέδαση, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, επώνυμα καταστήματα, παραδοσιακές αγορές, πολιτιστικές εκδηλώσεις με διεθνές ενδιαφέρον και σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα, που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες οπαδούς του σκι και των υπόλοιπων χειμερινών σπορ.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, συγκαταλέγονται αρκετά κτήρια-μνημεία, πόλος έλξης για τους τουρίστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες για να τα θαυμάσουν. Κάποια από αυτά είναι:

  • Ο ναός-μνημείο «Αλέξανδρος Νιέφσκι», χτισμένος κατά την περίοδο 1904-1912

  • Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας, το οποίο φυλάσσει, μεταξύ άλλων, θρακικούς θησαυρούς.

  • Η ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένη σε μοσχοβίτικο στυλ, με 5 μικρούς τρούλους από χρυσό

  • Η βασιλική της Αγίας Σοφίας

  • Η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου

  • Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

  • Το μνημείο «Τσαρ Οσφομποντίτελ» (Τσάρος Απελευθερωτής), προς τιμήν του Ρώσου ηγεμόνα Αλέξανδρου Β’, απέναντι από το κτήριο του κοινοβουλίου

  • Το πνευματικό κέντρο «NDK» (Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού), το οποίο εγκαινιάστηκε το 1981 και αποτελεί το μεγαλύτερο πολυλειτουργικό εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook