Την εξώδικη δήλωση συνυποβάλλουν ακόμη ένας από τους εργαζομένους στην επιχείρηση καθώς και πελάτης που παρασύρθηκαν από όγκους νερού που “εισέβαλαν” στο κατάστημα

Εξώδικο προς την ΔΕΥΑΧ και το Δήμο Χανίων απέστειλε ο ιδιοκτήτης του “Italian Factory Outlet” στον Κλαδισό, του οποίου η επιχείρηση υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που “χτύπησε” τα Χανιά.

Την εξώδική δήλωση συνυποβάλλουν ένας από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση καθώς και πελάτης του καταστήματος (τα στοιχεία των οποίων έχει στη διάθεσή του το Flashnews.gr), οι οποίοι παρασύρθηκαν από όγκους νερού που πλημμύρισαν το χώρο του καταστήματος και πρόκειται να υποβάλουν μήνυση για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Με το παρών εξώδικο, όπως αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος, ζητείται να αποσταλούν α) το σύνολο της μελέτης έργων του κόμβου Κλαδισού (Μάιος 2017) καθότι από τους εντολείς μου θα υποβληθούν πρόσθετες μηνύσεις για το άρθρο 269 ΠΚ και για σωματικές βλάβες αντίστοιχα β) τεχνικής φύσεως έγγραφα δηλωτικά της, προγενέστερης των έργων, κατάστασης στο ίδιο σημείο ( κόμβος Κλαδισού) γ) απόφαση καθαρισμού της όχθης του Κλαδισού ποταμού που πραγματοποιείται σήμερα, 2/11/2017.

Ταυτόχρονα ζητείται από τον δήμο ή την ΔΕΥΑΧ να συγκαλέσουν σύσκεψη, αφ’ενός για να παραδώσουν έγγραφα που θα εξηγούν σε τεχνικό επίπεδο ποιοι είναι οι λόγοι των επανειλημμένων πλημμυρικών φαινομένων στο σημείο και αφ’ετέρου για να υποβάλλουν προς την δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ, ιατρικές γνωματεύσεις και απογραφικές καταστάσεις των καταστραφέντων προϊόντων και εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως αναφέρεται και στην εξώδικη δήλωση, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε υποστεί και στο παρελθόν ζημιές ύστερα από πλημμυρικά φαινόμενα ενω ο ιδιοκτήτης του “Italian Factory” στον Κλαδισό, είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον δήμο Χανίων και την ΔΕΥΑΧ ότι τα έργα που είχαν εκτελεσθεί θα έλυναν το υφιστάμενο πρόβλημα.

Ολόκληρη η εξώδικη αίτηση-ενημέρωση έχει ως εξής:

Προς τη ΔΕΥΑΧ Α.Ε. όπως εκπροσωπείται νόμιμα

Προς τον Δήμο Χανίων, όπως εκπροσωπείται νόμιμα

Υπ’όψη Δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα, απελθέντος Προέδρου ΔΕΥΑΧ κ. Σχετάκη, Διευθυντή ΔΕΥΑΧ κ. Στεργιάννη, Προέδρου ΔΕΥΑΧ κ. Τζινευράκη

Ως πληρεξούσιος Δικηγόρος, επ’ονόματι και στα πλαίσια ρητής εξουσιοδότησης των κυρίων α) Παινεσάκη Άκη, ιδιοκτήτη του καταστήματος Italian factory outlet που υπέστη σοβαρότατες ζημίες σε εμπορεύματα και εξοπλισμό, β) του εργαζόμενου Μ. Μ. και γ) του πελάτη του καταστήματος Ι.Τ. που όπως γνωρίζετε τραυματίστηκαν (οι β’ και γ’) στις 26/10/2017 και ένεκα των λόγων που σας έχουν καταστεί γνωστοί προφορικώς κατά την επίσκεψη σας στον χώρο (έξαφνη και εκτεταμένη εισροή υδάτων στο ως άνω κατάστημα με διάτρηση του υαλοπίνακα και των επαγγελματικών ρολών ασφαλείας, παράσυρση και πτώση των β’ και γ’ ) παρακαλώ όπως μου αποστείλετε α) το σύνολο της μελέτης έργων του κόμβου Κλαδισού (Μάιος 2017) καθότι από τους εντολείς μου θα υποβληθούν πρόσθετες μηνύσεις για το άρθρο 269 ΠΚ και για σωματικές βλάβες αντίστοιχα β) τεχνικής φύσεως έγγραφα δηλωτικά της, προγενέστερης των έργων, κατάστασης στο ίδιο σημείο ( κόμβος Κλαδισού) γ) απόφαση καθαρισμού της όχθης του Κλαδισού ποταμού που πραγματοποιείται σήμερα, 2/11/2017.

Επισημαίνω ότι και τον Φεβρουάριο του 2017 είχαν ζητηθεί από τον κ. Παινεσάκη στοιχεία με αφορμή προγενέστερη ζημία στο κατάστημα του για τον ίδιο λόγο, δίχως τελικώς να αποστείλετε οτιδήποτε από τα αιτούμενα και ότι ρητώς είχατε υποσχεθεί ως Δήμος Χανίων και ΔΕΥΑΧ ότι τα έργα που είχαν εκτελεσθεί θα έλυναν το υφιστάμενο πρόβλημα.

Για τους λόγους αυτούς

Σας καλώ όπως αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, συγκαλέσετε σύσκεψη-συνάντηση στον Δήμο Χανίων ή στη ΔΕΥΑ Χανίων όπου αφ’ενός θα μας παραδοθούν τα αιτούμενα έγγραφα και θα μας εξηγηθούν σε τεχνικό επίπεδο οι λόγοι των επανειλημμένων πλημμυρικών φαινομένων στο σημείο και αφ’ετέρου θα έχουμε την ευκαιρία να σας υποβάλουμε ιατρικές γνωματεύσεις και απογραφικές καταστάσεις των καταστραφέντων προϊόντων και εξοπλισμού. Θεωρώ αυτονόητη την ανταπόκριση σας ως προς την παροχή των αιτούμενων εγγράφων προς τους εντολείς μου καθότι τα αναφερόμενα στην παρούσα γεγονότα είναι αποκαρδιωτικά για μια πόλη σαν τα Χανιά, τυγχάνουν δε αντικείμενο της αρμοδιότητας σας και της ουσιαστικής και θεσμικής σας ΕΥΘΥΝΗΣ.

Χανιά 2/11/2017
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook