Μικροί μαθητές έβαλαν σήμερα “τα γυαλιά” στους μεγάλους, σε ένα “παιχνίδι” για την ανακύκλωση σε ένα ενημερωτικό “δρώμενο” στο κέντρο των Χανίων

Το γυαλί ανακυκλώνεται; Αν ναι, που το πετάμε; Στους μπλε ή στους κίτρινους κάδους. Οι κονσέρβες ανακυκλώνονται, Το χαρτί; Πώς πρέπει να πετάμε τα ανακυκλώσιμα είδη στους κατάλληλους κάδους;

Σε αυτές τις ερωτήσεις απάντησαν δεκάδες μαθητές, μέσα από παιχνίδι και δημιουργικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη δημοτική αγορά των Χανίων, σε εκδήλωση με σύνθημα «Ανακυκλώστε στους Μπλε Κάδους και τους Κίτρινους Κώδωνες», η οποία ξεκίνησε στις 10 το πρωί με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, τετραπάκ και γυαλί στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης.

Η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό, στο οποίο οι πρώτοι συμμετέχοντες και επισκέπτες ήταν μαθητές δημοτικού.

Μπλε και κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης, ανακυκλώσιμα απορρίμματα, ενημερωτικά περίπτερα και ένα παιχνίδι ανακύκλωσης που είχε στηθεί στο χώρο της πλατείας, αξιοποιήθηκαν από τους μικρούς μαθητές και με κέφι “συναγωνίστηκαν” στο να ξεχωρίσουν τα απορρίμματα και να τα τοποθετούν στους σωστούς κάδους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ενημέρωση που έγινε στους μαθητές, μέσα από ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων που προκάλεσε το ενδιαφέρον και την θερμή συμμετοχή των παιδιών.

Δείτε βίντεο με τον απολαυστικό “διάλογο”  που είχαν τα παιδιά με τον εργαζόμενο της ΔΕΔΙΣΑ κ.Εμμανουήλ Βαρδάκη

 

Μέχρι και τις 2 το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί να επισκεφτούν την εκδήλωση σχολεία των Χανίων όπου ειδικοί συνεργάτες θα “παίξουν” το παιχνίδι της ανακύκλωσης με τα παιδιά ενώ οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν μικρά συμβολικά δώρα και θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην κλήρωση δύο ποδηλάτων

 

Η εκδήλωση έγινε από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ), με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και την συνεργασία του ΣΚΑΙ.

(στα ενημερωτικά περίπτερα οι μαθητές, μπορούσαν, εκτός από το να προμηθευτούν σχετικά φυλλάδια για την ανακύκλωση, να δηλώσουν συμμετοχή για την κλήρωση δύο ποδηλάτων)

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook