Χαρούμενες φωνές αντήχησαν σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, με αφορμή την επίσκεψη 18 μαθητών της Γ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μισιρίων.

Οι μικροί συμπολίτες μας, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο δάσκαλο της τάξης τους κ. Γιώργο Τρουλλινό και τη δασκάλα παράλληλης στήριξης κα Σοφία Τσιάτσια, περπάτησαν όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου κι έφτασαν στο Δημαρχείο όπου τους υποδέχθηκε θερμά ο Δήμαρχος Ρεθύμνης   κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης. 

Αναλαμβάνοντας το ρόλο ενεργού πολίτη και – γιατί όχι –  μελλοντικού μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου (!), οι μικροί μαθητές είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Δήμαρχο θέτοντας του τους προβληματισμούς τους για την πόλη και την περιοχή που ζουν και καταθέτοντας του τα αιτήματα τους και τις ιδέες τους.

Ο κ. Μαρινάκης κουβέντιασε με τα παιδιά με αγάπη κι ενδιαφέρον για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανακύκλωση, τη χρήση του ποδηλάτου στις μετακινήσεις τους, τη δημιουργία νέων εστιών πρασίνου με μέριμνα και φροντίδα των παιδιών και των οικογενειών τους μια και όπως είπε χαρακτηριστικά «η πόλη ομορφαίνει όταν καθένας από μας φροντίζει τη γειτονιά του»,  καθώς επίσης και για θέματα υγιεινής διατροφής ενθαρρύνοντας τα παιδιά να προτιμούν το σπιτικό φαγητό και να προτρέπουν τους γονείς τους να χρησιμοποιούν κρητικό ελαιόλαδο, ακόμη  να επιλέγουν ντόπια προϊόντα όχι μόνον στη διατροφή τους αλλά και στις γενικότερες αγορές τους αφού έχει σημασία να υποστηρίζουμε όλοι την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις της πόλης . 

Τα παιδιά πρόσφεραν στο Δήμαρχο τις ζωγραφιές που ετοίμασαν με θέματα τη φύση, το σχολείο και την πόλη, κι ο Δήμαρχος  δώρισε στους άξιους εκπροσώπους του 9ου Δημοτικού Σχολείου το λεύκωμα με τις γκραβούρες που αφορούν το Ρέθυμνο του παρελθόντος μαζί με τις ευχές του για το μέλλον των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook