Για πολλούς η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει, και είναι χαρούμενη, γιορτινή, πασπαλισμένη με την απαραίτητη χρυσόσκονη των ημερών και άφθονη άχνη από τα γιορτινά γλυκίσματα.

Για τον 9χρονο Jacob Thompson, όμως, τα Χριστούγεννα θα φτάσουν νωρίτερα. Και, για το άτυχο αγόρι, που έχει διαγνωστεί με νετροβλάστωμα σε τελικό στάδιο, θα είναι τα τελευταία.

Σύμφωνα με το Wesh2 News, που επικαλείται τη σελίδα GoFundMe που άνοιξε η μητέρα του αγοριού, ο 9χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο του Πόρτλαντ στις 11 Οκτωβρίου και η εκτίμηση είναι πως το τέλος του πλησιάζει, με ορίζοντα περίπου ενός μήνα.

Ο Jacob έδωσε και δίνει πολύ σκληρή μάχη με τον καρκίνο από τα πέντε του χρόνια, που έγινε η διάγνωση. Η νόσος εξαπλώθηκε στο κεφάλι και τον γοφό του και η θεραπεία κρίθηκε ανεπιτυχής.

Καθώς είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι και η δική του αντίστροφη μέτρηση δεν αφορά τις γιορτές αλλά το τόσο πρόωρο τέλος του, οι δικοί του άνθρωποι προσπαθούν να του φέρουν τα Χριστούγεννα νωρίτερα, και συγκεκριμένα το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τη μεγάλη γιορτινή μέρα του Jacob, το δωμάτιο του νοσοκομείου θα μεταμορφωθεί στο πλέον χριστουγεννιάτικο τοπίο, με χιόνι, στολισμένο δέντρο και Άγιο Βασίλη. Αλλά ο Jacob έχει μία επιθυμία: κάρτες από όλους όσοι το νιώθουν, για να βοηθήσουν να δημιουργηθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα.

Έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει κάρτες. Η πρώτη, από έναν φίλο του, δείχνει έναν πιγκουίνο, που είναι το αγαπημένο του ζώο. Σύμφωνα με τη μητέρα του, Michelle Thompson Simard, το σλόγκαν της ζωής του μικρού Jacob είναι «ζήσε όπως ένας πιγκουίνος», δηλαδή «να είσαι φιλικός, να συμπαραστέκεσαι στους άλλους, να τολμάς, να αρπάζεις τη ζωή και να είσαι χαλαρός».

«Ο Jacob αγαπά πολύ τα Χριστούγεννα» εξηγεί η μητέρα του, που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πιο σκληρή κι αβάσταχτη δοκιμασία που μπορεί η ζωή να επιφυλάσσει σε έναν γονιό. «Και θέλουμε να ξέρει πως οι ευχές βγαίνουν αληθινές και πως υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον κόσμο που νοιάζονται».

Η διεύθυνση του Jacob, για όποιον ενδιαφέρεται να του στείλει μια χριστουγεννιάτικη κάρτα, είναι:

Jacob Thompson

C/O Maine Medical Center

22 Bramhall St

Portland, ME 04102

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook