Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης.

Το 50% αγγίζει η πορεία των εργασιών του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στην Κρήτη, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2018.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων, το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, αποτελεί ένα χώρο κατάλληλο για ανάπτυξη καθώς βρίσκεται 13 χλμ. από την πόλη των Χανίων, που είναι και το κέντρο επιχειρηματικότητας της περιοχής και ο δεύτερος επιχειρηματικός πόλος της Κρήτης, πολύ κοντά στο λιμάνι της Σούδας και της Κισάμου, αλλά και στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης.

Παράλληλα στις μονάδες του Πάρκου θα μπορούσε να απορροφηθεί ένα ικανό εργατικό δυναμικό, ενώ από άποψη ενέργειας την περιοχή του Πάρκου διασχίζουν γραμμές υψηλής τάσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα JESSICA κατά 4,7 εκατομμυρίων, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία. Το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών ανήκει στην Τράπεζα Χανίων που κατέχει το 40%, το Επιμελητήριο Χανίων έχει το 30% και ο ιδιώτης 30%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook