Για τα υπό ένταξη έργα πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης

Η πορεία προετοιμασίας ένταξης των έργων-πολιτιστικής κληρονομιάς στο νησί που αναμένεται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη. Ειδικότερα

συζητήθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού για την υποβολή και ένταξη των σχετικών έργων ενώ αναφέρθηκε η ετοιμότητα για την άμεση υποβολή προτάσεων για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Νικολάου, Αρχαιολογικός χώρος Αρμένων, Δυτική Τάφρος Χανίων, Φρούριο Φραγκοκάστελου.

Μάλιστα η κα. Βλαζάκη ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού είναι σε ετοιμότητα για την υποβολή των σχετικών προτάσεων. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε την κα. Βλαζάκη για την άριστη συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη των έργων στο Ε.Π. Κρήτης.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης τα στελέχη της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού Παναγιώτης Νταής και Μάγια Κόμβου και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης o Γιάννης Μπαλαντινάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook