Με  εντυπωσιακή συμμετοχή παιδιών 

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, τετραπάκ και γυαλί στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης. 

Με σύνθημα «Ανακυκλώστε στους μπλε κάδους και τους κίτρινους κώδωνες» η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τη συνεργασία του ΣΚΑΪ.

Στους στόχους της δράσης, που επικεντρώνονται στη βασική εκπαίδευση των παιδιών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι οι αυριανοί πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν υπευθυνότητα αναφορικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. 

“Στα Χανιά έχουμε εργαστεί, ώστε να έχουμε μια προωθημένη διαδικασία ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων αλλά και υγρών, όσον αφορά τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Οι προσπάθειες μας έχουν αποδώσει, γι΄ αυτό και είμαστε από τις καλύτερες περιοχές σε πανελλήνια κλίμακα στον συγκεκριμένο τομέα”, ανέφερε  ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η συμμετοχή των συνδημοτών μας στην κοινή προσπάθεια είναι καθοριστική, “καθώς το περιβάλλον δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες και πρέπει τα υλικά, που μας προσφέρει ο πλανήτης μας, να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο”, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Στα οφέλη της ανακύκλωσης αναφέρθηκαν από την πλευρά τους και ο Υπεύθυνος Τμήματος Marketing & Επικοινωνίας με Ο.Τ.Α. της Ε.Ε.Α.Α., Δημήτρης Παπασωτηρίου, καθώς και ο Δ/νων Σύμβουλος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Γιάννης Κουτράκης. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ειδικό σκηνικό με θέμα την ανακύκλωση στον μπλε κάδο και κίτρινο κώδωνα, με ενημερωτικό περίπτερο, banners, κάδους και κώδωνες στον χώρο της πλατείας, ενώ ενημερώθηκε το κοινό για την ανακύκλωση, με χρήση σειράς από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά.

Οι συμμετέχοντες κέρδισαν μικρά συμβολικά δώρα και είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κληρώσεις για δώρα. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Χανίων είχε συνάντηση στο Γραφείο του με τον κ. Παπασωτηρίου, παρουσία του  Προέδρου & του Δ/ντος Συμβούλου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Νίκου Παινεσάκη και Γιάννη Κουτράκη αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ε.Ε.Α.Α., της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και του Δήμου Χανίων. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook