Οι δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη στο Flashnews.gr για την μεσαία τάξη 

Με στελέχη της κεντροαριστεράς συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ιστορικό καφέ “ΚΗΠΟΣ” ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Παράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ.Μανιάτης, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, κατέκρινε την “κυνική” παραδοχή του κ.Χουλιαράκη και κ.Τσακαλώτου, για συνειδητή φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Μάλιστα χθες, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή,παραδέχτηκε ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή να υπερφορολογήσουν τη μεσαία τάξη, προκειμένου να μειωθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ.Μανιάτης , επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο ότι η τακτική αυτή οδηγεί την μεσαία τάξη στην εξαφάνιση της.

“Η Δημοκρατική Παράταξη σύσσωμη στηρίζει την μεσαία τάξη” τόνισε ο κ.Μανιάτης, τονίζοντας ότι πρέπει να πάψει η εξοντωτική φορολόγηση με την οποία επιβαρύνεται. 

“Χθες είχαμε την πιο ωμή, την πιο κυνική, ομολογία της Κυβέρνηση και των υπουργών Τσακαλώτου και Χουλιαράκη, ότι η μεσαία τάξη αποτελεί ταξικό εχθρό της Κυβέρνησης αυτής.

Είναι μια μεσαία τάξη που σκόπιμα υπερφορολογούν και θέλουν να την φτωχοποιήσουν επειδή την αντιμετωπίζουν ως ταξικό τους εχθρό.

Οδηγούν την μεσαία τάξη μέσω της υπερφορολόγης στην εξαφάνιση, γιατί ταυτόχρονα την αντιμετωπίζουν ως μια τάξη που επειδή πιστεύουν στην Δημοκρατία, τον πολιτικό νεοφιλελευθερισμό, την δημιουργία και την επιχειρηματικότητα θεωρούν, ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει παιχνίδι στα κομματικά τους σχέδια. Όπως είπε και ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα,πάνω στην μεσαία τάξη στηρίζεται η ευημερία των κοινωνιών, αλλά σε αυτή εδώ την χώρα όμως που την κυβερνούν οι αριστεροακροδεξιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η τάξη αυτή αντιμετωπίζεται ως κάτι που πρέπει να εξαφανιστεί και να φτωχοποιηθεί.

Η Δημοκρατική Παράταξη, στηρίζει την μεσαία τάξη, πρέπει να πάψει η εξοντοτική υπερφορολόγηση και σε κάθε περίπτωση το σύνολο των επιβαρύνσεων, φορολογικών και ασφαλιστικών για ανθρώπους που βγάζουν ένα μέσο εισόδημα, δεν μπορεί ποτέ να ξεπερνά το 40%, που σήμερα ξεπερνά με αυτή την Κυβέρνηση ξεπερνά το 70%.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook