1,3 εκατομμύριο δολάρια προσφέρει ένας επιχειρηματίας από τη Βεγγάζη σε όποιον εντοπίσει και συλλάβει τον Μουαμάρ Καντάφι τη στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί τον θέλουν νεκρό.

Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Μουάμαρ Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει τον συνταγματάρχη.

«Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι οποιοσδήποτε από τον στενό του κύκλο σκοτώσει ή συλλάβει τον Καντάφι, η κοινωνία θα του χορηγήσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει διαπράξει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι δεν θα τελειώσει αν δεν συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «η συμπεριφορά του μας κάνει να φοβόμαστε μια καταστροφή», χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Είπε επίσης ότι οι πιστοί σε αυτόν στρατιώτες συνεχίζουν τα πυρά στο συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη, απ\’ όπου ο Μουάμαρ Καντάφι διοικούσε τη Λιβύη και το οποίο έπεσε την Τρίτη στα χέρια των ανταρτών.

«Οι νομιμόφρονες θα συνεχίζουν τα πυρά για όσο ο Καντάφι δεν έχει συλληφθεί», δήλωσε ο Άμπντελ Τζαλίλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook