Η «μοιραία γυναίκα» και το καλά κρυμμένο μυστικό

Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου του 1965, σ’ ένα χωριό της Καρδίτσας, η 50χρονη Χ. Σ. ξύπνησε από τα ουρλιαχτά της κόρης της, που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Η γυναίκα αλαφιασμένη βγήκε τρέχοντας από την κρεβατοκάμαρα της για να βοηθήσει την κόρη της και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο χωλ του σπιτιού, βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι.

Όρμισε πάνω του και εκείνος δεν δίστασε να την χτυπήσει με το μαχαίρι. Η γυναίκα, αιμόφυρτη, πάλεψε με νύχια και με δόντια και κατάφερε να τον αφοπλίσει και, λίγο πριν εκείνος τραπεί σε φυγή, ανοίγοντας την κεντρική πόρτα του σπιτιού της, που βρισκόταν  λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα, τον αναγνώρισε. Ήταν ο σύζυγος της αδελφής της

Η 50χρονη με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει μπήκε στο δωμάτιο της κόρης της και τη βρήκε νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι κραυγές της γυναίκας ξύπνησαν ολόκληρη της γειτονιά που έσπευσε να βοηθήσει. Ήταν, όμως, ήδη αργά. Η 30χρονη νοσοκόμα Ε.Σ. είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, αφού ο 57χρονος Ι.Χ. την είχε κυριολεκτικά κατακρεουργήσει καθώς το σώμα της έφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι και ένα μικρό τσεκούρι. Το παράθυρο στην κρεβατοκάμαρα ήταν ανοιχτό αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος εισέβαλε στο σπίτι.

Η 50χρονη μητέρα του θύματος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Όλα τα μέλη της οικογένειας του 57χρονου αγρότη οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του. Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας εντοπίστηκε, κοντά στο χωριό, σε μια έκταση με αμπέλια και παραδόθηκε όταν ένιωσε ότι ο κλοιός έκλεινε γύρω του.

Η επόμενη μέρα του εγκλήματος έφερε στο φως μια απίστευτη ιστορία που διαδραματιζόταν στους κόλπους της οικογένειας.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 57χρονος, πατέρας οκτώ παιδιών και παππούς τριών εγγονιών, έτρεφε ένα αρρωστημένο πάθος για την 50χρονη μητέρα του θύματος και αδελφή της συζύγου του. Η γυναίκα, όμως, δεν ανταποκρινόταν στον έρωτα του και άνδρας είχε αρχίσει να την πιέζει αφόρητα. Τα κουτσομπολιά στο χωριό είχαν ήδη φουντώσει και τότε η 50χρονη αναγκάστηκε να μιλήσει στην αδελφή της, για την συμπεριφορά του συζύγου της. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον 57χρονο σε ακόμη πιο περίεργη συμπεριφορά, στην απομόνωση και τελικά στο σημείο να διαπράξει την αποτρόπαια δολοφονία.

Τον Δεκέμβριο του 1965, ο 57χρονος κάθισε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρισας κατηγορούμενος για την δολοφονία της 30χρονης ανιψιάς του και την απόπειρα σε βάρος της μητέρας της.

Αρχικά ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι η 50χρονη ήταν εκείνη που του έκανε ανήθικες προτάσεις, στις οποίες ο ίδιος δεν υπέκυψε, με αποτέλεσμα να τον διασύρει στην οικογένεια του και το χωριό. Από την ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, προέκυψε ότι ήταν τέτοιο το πάθος του κατηγορούμενου  για την 50χρονη, που έφτασε στο σημείο να απειλήσει τη σύζυγο του ότι θα τη σκοτώσει, αν δεν επιχειρούσε να πείσει την αδελφή της να κοιμηθεί μαζί του. Μάλιστα, μάρτυρες ανέφεραν πως είχε στείλει τη γυναίκα του να δώσει στην αδελφή της 1.000 δρχ. για να περάσει μαζί του μια νύχτα.

Η άρνηση της γυναίκας να πέσει στην αγκαλιά του τον έκανε να ξεφύγει από κάθε όριο και έτσι αποφάσισε να την εκδικηθεί, σκοτώνοντας την κόρη της και τραυματίζοντας την ίδια.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε θάνατο.

Ο Ι.Χ. εκτελέστηκε τον Ιούνιο του  1968, πίσω από τις φυλακές του Επταπυργίου. Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, ο άνδρας «αντιμετώπισε με ψυχραιμία το εκτελεστικό απόσπασμα και δεν δέχτηκε να του δέσουν τα μάτια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook