Απώλεια μαλλιών. Όλες μας ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Όλες έχουμε… ζήσει αυτή την εμπειρία! Και φυσικά, το ίδιο αναρωτιόμαστε και κάθε φορά: «Γιατί;», «Τι κάνω λάθος;»

Είναι το σαμπουάν που χρησιμοποιείς; Αυτά που τρως; Το στρες; Όλα τα παραπάνω μήπως; Και ενώ μπορεί να άλλαξες σαμπουάν, να έφτιαξες την διατροφή σου, να έκανες λίγη yoga και διαλογισμό παραπάνω, παρόλα αυτά να μην άλλαξε τίποτα! Τι φταίει άραγε; Σίγουρα, δεν είναι το σύμπαν που συνωμοτεί εναντίον σου, αν αυτό σου πέρασε από το μυαλό! Απ’ότι φαίνεται, και σύμφωνα με έρευνες του British Journal of Dermatology, φταίει ο καιρός. Ναι, αυτός φταίει!

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο λοιπόν, να πέφτουν τα μαλλιά μας το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, παρά τον χειμώνα ή την άνοιξη. Γιατί την ακρίβεια, σύμφωνα με την Google, πολύς κόσμος, γκουγκλάρει τον τελευταίο καιρό τις λέξεις «απώλεια μαλλιών» (στα αγγλικά “hair loss”).
Και ενώ έχει περισσότερη λογική, να μας πέφτουν τα μαλλιά πιο εύκολα το καλοκαίρι (μιας και έχει πολύ ζέστη), το φθινόπωρο, γιατί;

Μια θεωρία λέει ότι είναι απαραίτητο να προστατεύουμε τα μαλλιά και το κεφάλι μας από τις ακτίνες του ηλίου, με σκοπό να μην πάθουμε κάποιο έγκαυμα. Αλλά όσο πέφτει η θερμοκρασία και τα μαλλιά μας εκτίθενται λιγότερο στον ήλιο, αυξάνεται τελικά η απώλεια των μαλλιών. Οπότε τελικά, δεν φταις εσύ! Και ενώ σίγουρα το να τρως σωστά, να μην στρεσάρεσαι πολύ και να κοιμάσαι σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη πάντα βοηθάει την κατάσταση, οτιδήποτε άλλο, δεν είναι στο χέρι σου.

Φυσικά, μπορείς να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την κατάσταση λαμβάνοντας συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην απώλεια των μαλλιών, όπως η μαγιά μπύρας, η βιοτίνη και βιταμίνη Β, αλλά και η σπιρουλίνα.

allyou.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook