Ένα ρωσικό διαστημόπλοιο φορτίου Progress M12-Μ, το οποίο εκτοξεύτηκε χθες με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) συνετρίβη και σύμφωνα με κάποιες πηγές κατέπεσε στη Γη. Το διαστημόπλοιο μετέφερε τρόφιμα στους κοσμοναύτες.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι \”το διαστημικό σκάφος φορτίου Progress M12-Μ δεν έφθασε στη σωστή τροχιά\”, και πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η συντριβή οφείλεται σε μηχανική βλάβη στους κινητήρες λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, θραύσματα του διαστημοπλοίου έπεσαν στη Ρωσική Δημοκρατία της Αλτάι, στα σύνορα με την Κίνα, τη Μογγολία και το Καζακστάν, ενώ νωρίτερα μια άλλη πηγή είχε δηλώσει στο Interfax ότι το διαστημικό σκάφος πιθανότατα κατέπεσε στη Σιβηρία.

Το ρωσικό Κέντρο ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει λόγος εκκένωσης του διαστημικού σταθμού καθώς υπάρχουν επαρκή αποθέματα για τον εφοδιασμό των κοσμοναυτών μέχρι την άφιξη του επόμενου Progress M12-Μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook