Οι καταστροφές που καταγράφησαν αγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 280.000 ευρώ, ενώ βουλευτές ζητούν να γίνει άμεση αποζημίωση στους πληγέντες

Το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν επιχειρήσεις στα Χανιά κατά την πρόσφατη θεομηνία της 26ης Οκτωβρίου, αποκαλύπτεται με αριθμούς, σε αναφορά που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, προκειμένου οι πληγείσες επιχειρήσεις να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Στην αναφορά που κατατέθηκε στο ΚΚΕ, παρατίθενται ενδεικτικά 9 επιχειρήσεις των Χανίων, στις οποίες προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ως αποτέλεσμα των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ οι καταστροφές που καταγράφησαν αγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 280.000 ευρώ.

Bουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντηχάκης, κατέθεσαν την αναφορά, στην οποία περιλαμβάνονται οι εξής επιχειρηματίες και το ύψος των ζημιών που δήλωσαν:

Μπελώνη Πηγή Κεραμικά,  (ποσό ζημιάς 100.000).

Σαλαβαντάκης Ευστράτιος  Καφέ ΜΠΑΜΠΟΥ-Εστιατόριο ΣΑΛΑΒΑΝΤΑΚΗΣ   (ποσό ζημιάς 50.000).

Corina Mare  Διγαλάκη ΑΕ Τουριστικές επιχειρήσεις  (ποσό ζημιάς 30.000).

Μανιτάκη Π. και Β. Σούπερ Μάρκετ  (ποσό ζημιάς 10.000).

Μιχελάκης Μιχαλης Εστιατόριο  (ποσό ζημιάς 20.000).

Παρασκευάκη Ε & Κ. Εστιατόριο (ποσό ζημιάς 20.000).

Σταυρουλάς – Μπουρολιά Κοινων Κληρον. Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  (ποσό ζημιάς 30.000).

Παινεσάκης Άκης  Επώνυμη ένδυση-υπόδηση-δερμάτινο-αξεσουάρ  (ποσό ζημιάς 280.000 ).

Πατεράκης Νίκος Τζάκια-Φούρνοι   (ποσό ζημιάς 80.000).

“Ζητάμε τη αρωγή και την αλληλεγγύη σας ώστε  να αποζημιωθούν άμεσα καθώς επίσης και  να παγώσουν οφειλές προς (εφορία ,ασφαλιστικά ταμεία κ.α.)”, σημειώνεται στην αναφορά.

Την Κυριακή ο κ. Συντηχάκης, με κλιμάκιο στελεχών της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν πληγέντες κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει ότι “την αμέσως επόμενη περίοδο θα πρωτοστατήσει για την ουσιαστική αποζημίωση και διεκδίκηση μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που επλήγησαν στις τελευταίες πλημμύρες”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook