Ηράκλειο και Αθήνα είναι οι 2 πόλεις της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2017

Ηράκλειο και Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα, προσφέρουν παρόμοιο κλίμα με προορισμούς γειτονικών προορισμών οι οποίοι επηρεάστηκαν από την τρομοκρατία και την αστάθεια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ερευνών αγοράς Euromonitor.

Στην ανακοίνωση των πρώτων ευρημάτων της έρευνας δεν αναφέρεται σειρά και ποσοστά αύξησης. H έρευνα, που παρουσιάζεται σήμερα στην έκθεση WTM, αποκαλύπτει τις 100 μητροπόλεις που αποτελούν τους μεγαλύτερους προορισμούς πόλης διεθνώς για το 2017.

Οι ασιατικές πόλεις κυριαρχούν στην παγκόσμια κατάταξη, χάρη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εξερχόμενου τουρισμού από την Κίνα ενώ οι ευρωπαϊκές πόλεις υποχωρούν στη γενική κατάταξη. Ανάμεσα στους κερδισμένους ωστόσο της Ευρώπης είναι η Ελλάδα.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η δημοφιλέστερη πόλη στον κόσμο σε επίπεδο διεθνών επισκεπτών, ενώ ακολουθεί το Μπανγκόγκ το οποίο ξεπέρασε το Λονδίνο στην κατάταξη του 2015.Η Ασία-Ειρηνικός είναι η περιοχή που ξεχωρίζει ανάμεσα στους μεγαλύτερους διεθνείς προορισμούς πόλης το 2017, ενώ η αύξηση των επισκεπτών της αναμένεται να συνεχισθεί την ερχόμενη δεκαετία.

Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές πόλεις έχουν πληγεί από την κρίση του μεταναστευτικού και την ευρωζώνη, καθώς και από το Brexit και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως παρά την αβεβαιότητα, ορισμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί πόλης, κυρίως στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, επωφελήθηκαν από την αστάθεια στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική. Ωστόσο, το Euromonitor προβλέπει ανάκαμψη της περιοχής MENA μετά το 2017.

Οι 10 μεγαλύτεροι προορισμοί πόλης το 2017…

Χονγκ Κονγκ: 26,6 εκατομμύρια επισκέπτες

Μπανγκόκ: 21,2 εκατομμύρια επισκέπτες

Λονδίνο: 19,2 εκατομμύρια επισκέπτες

Σιγκαπούρη: 16,6 εκατομμύρια επισκέπτεςΜακάου: 15,4 εκατομμύρια επισκέπτες

Ντουμπάι: 14,9 εκατομμύρια επισκέπτες

Παρίσι: 14,4 εκατομμύρια επισκέπτες

Νέα Υόρκη: 12,7 εκατομμύρια επισκέπτες

Shenzhen: 12,6 εκατομμύρια επισκέπτες

Κουάλα Λουμπούρ: 12,3 εκατομμύρια επισκέπτες

 

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook