Στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Χερσονήσου και Binz,

Επίσκεψη στο Δήμο Binz της Επαρχίας Πομερανία-Ρούγκεν του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Πομερανίας της Γερμανίας πραγματοποίησε από την Παρασκευή 3 μέχρι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου δημοτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Γιάννη Μαστοράκη. 

Στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Χερσονήσου και Binz, που έχει επίσημα ξεκινήσει από τον περασμένο Μάϊο με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων των δύο χωρών, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε επίσκεψη στο δημαρχείο, ενημέρωση από το δήμαρχο, κ. Σνάϊντερ, τους αντιδημάρχους και τους υπεύθυνους των υπηρεσιών για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας λουτρόπολης με μοναδική αρχιτεκτονική στο μεγαλύτερο και τουριστικότερο νησί της Γερμανίας, αλλά και  τη λειτουργία των δημοτικών διοικητικών δομών.

Σε θερμό κλίμα παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν συζητήθηκαν θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς το πολυπόθητο ζητούμενο για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο στο μεγαλύτερο και πιο τουριστικό νησί της Γερμανίας έχει ήδη επιτευχθεί.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν επίσης από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη και τους δημοτικούς συμβούλους κκ Γιάννη Μηλάκη και Κώστα Ζαχαριουδάκη, είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να δει από κοντά τη διαδημοτική μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και δύο σχολικά συγκροτήματα όπου συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς. 

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μονάδα κατασκευής ηλεκτροκίνητων τουριστικών και αστικού τύπου τρένων, μονάδα επεξεργασίας μετάλλου, σε συγκρότημα πλωτών και πακτωμένων τουριστικών κατοικιών στη Βαλτική θάλασσα, αλλά και στο κτιριακό συγκρότημα “Prora” που σήμερα με ιδιωτική πρωτοβουλία λειτουργεί ως ξενοδοχειακό συγκρότημα κατοικιών.

«Έχουμε κοινό πεδίο ενδιαφέροντος με τη δημοτική αρχή του Binz, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Καλές πρακτικές και ανταλλαγή εμπειριών αφορούν και τις δύο πλευρές και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η εμπειρία τους με 1.200.000 διανυκτερεύσεις όλο το χρόνο, με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με πλούσιο προστατευόμενο περιβαλλοντικό απόθεμα και πανέμορφους προστατευόμενους βιοτόπους στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε για ανταλλαγές νέων με άξονες τον πολιτισμό και το περιβάλλον και είμαστε σε επαφή» δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Μαστοράκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook