Δείτε τα αιτήματα με τα οποία θα κατέβουν στο συλλαλητήριο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου να μετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 09/11 στις 19:00 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Μέσα από το συλλαλητήριο διεκδικούν:

– Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.),στο ύψος της σύμβασης του 2009, σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες μας.
– Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
– Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
– Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 8 μαθητές στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
– Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
– Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
– Όχι σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
– Ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στα Κέντρα Μελέτης με τους εργαζόμενους στα Φροντιστήρια.
– Αποκλείστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.
– Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.
– Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
– Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
– Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook