Καταργούν ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Βρυσών με αποτέλεσμα να θέτουν εν κινδύνω τη λειτουργία της σχολικής  μονάδας στο σύνολό της – Γονείς δίπλα στα παιδιά τους στις κινητοποιήσεις

Κατάληψη στα γραφεία του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές του ΕΠΑΛ Βρυσών που διαμαρτύρονται για την αφαίρεση ειδικοτήτων από το σχολείο τους με συνέπεια να βρίσκεται εν κινδύνω η λειτουργία της σχολικής μονάδας στο σύνολό της.

Όπως σημειώνουν μαθητές και γονείς που συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των παιδιών τους, η αφαίρεση των ειδικοτήτων αφενός έχει “παγώσει” την κανονική φοίτηση παιδιών που ήδη είναι μαθητές του ΕΠΑΛ και αφετέρου αποτρέπει μελλοντικούς μαθητές από το να επιλέξουν το ΕΠΑΛ για τη φοίτησή τους. Αυτή η ανασφάλεια,  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο του ΕΠΑΛ Βρυσών, καθώς ο αναγκαίος αριθμός μαθητών που απαιτούνται για την λειτουργία του, υπάρχει κίνδυνος να μην καλυφθεί.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παντελής Καμπαρουδάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr εξήγησε οτι το ΕΠΑΛ Βρυσών απειλείται με κλείσιμο καθώς η αφαίρεση των ειδικοτήτων με την αιτιολογία ότι δεν έχει συμπληρωθεί  ο αριθμός των 8 μαθητών που απαιτούνται, δημιουργεί ανασφάλεια στους μαθητές, και τους οδηγεί στην αναζήτηση άλλων ΕΠΑΛ προκειμένου να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Μάλιστα τόνισε, ότι δεν είναι δυνατόν τα ΕΠΑΛ της επαρχίας να έχουν το ίδιο όριο μαθητών με αυτά που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια, για τον ορισμό του αναγκαίου αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Την ίδια ώρα όπως επεσήμανε, στο ΕΠΑΛ Κισσάμου, μετά από παρέμβαση βουλευτών του Νομού Χανίων, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία με όλες τις ειδικότητες σε αντιδιαστολή με το ΕΠΑΛ Βρυσών, στο οποίο ηδη δημιουργούνται προβλήματα στους μαθητές.

Χαρακτηριστική όπως σημείωσε είναι η περίπτωση, μαθητή του ΕΠΑΛ που φέτος θα ολοκλήρωνε την τρίτη χρονιά, επέστρεψε στο προηγούμενο έτος φοίτησης, καθώς δεν μπορούσε να μεταβεί σε ΕΠΑΛ άλλης περιοχής.

Γονείς και μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία του ΕΠΑΛ .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook