Παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο, το 4ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Το πρόγραμμα της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας και για ανάπτυξη

Οι εργασίες ξεκίνησαν, στην κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Candia Maris, με ομιλία του Γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη και ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέβηκε στο βήμα περίπου στις 7 το απόγευμα και ευχαρίστησε τον κόσμο για την θερμή υποδοχή του ενώ στη συνέχεια επεσήμανε οτι σε αυτό το προσυνέδριο, δόθηκε λόγος σε ανθρώπους της αγοράς για να ακουστούν οι προτάσεις και οι ιδέες τους. Για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν και να διακριθούν στην Ελλάδα της υπερφορολόγησης και της γραφειοκρατίας, όπως είπε, διαβεβαιώνοντας οτι  η ΝΔ, θα βασιστεί σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Κ.Μητσοτάκη στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ

Η επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως σημείωσε, θα έλθει μέσα από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, μέσα από τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλάδους με προστιθέμενη αξία. 

Στόχοι της ΝΔ είναι η:

• Αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του Α.Ε.Π.
• Αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του Α.Ε.Π. 

• Επίτευξη ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης στο 4% του Α.Ε.Π. και δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο.

Μείωση της φορολογίας

Όσον αφορά την φορολόγηση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε οτι η ΝΔ προωθεί μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση με βασικά στοιχεία:

• Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. 
• Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.  
• Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων.
• Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών. 
• Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.  

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το μέρισμα 2017

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, το πλεόνασμα βασίζεται στην εξοντωτική φορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων, όπως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προκλητικά παραδέχεται,  στη μη – χορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων και στη μη καταβολή των υποχρεώσεων του Κράτους. Πρόταση της ΝΔ είναι:

• Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ με ειδική πρόβλεψη  το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.

• Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ειδικότερα, προτείνουμε όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%.

• Να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, και ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.

 Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων   

Πρόγραμμα «Δεύτερη ευκαιρία»

Στόχος είναι η ελάφρυνση των υγιών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πνίγονται από χρέη σε τράπεζες, εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία και αντιμετωπίζουν την απίστευτη γραφειοκρατία που επέλεξε ως λύση η Κυβέρνηση.

Πρόταση της ΝΔ είναι οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη  με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.

Επίσης, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με άλλα λόγια, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΒΟΑΚ και έργα υποδομής στην Κρήτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελλείψεις σε εργα υποδομής που υπάρχουν στην Κρήτη σημειώνοντας οτι ένα κενό όσο αφορά στην στήριξη της ανάπτυξης του νησιου, αφορά στον Βόρειο Οδικό Άξονα, διαβεβαιώνοντας οτι η υλοποίηση του αποτελεί προτεραιότητα.

Επίσης, σημείωσε οτι στην Κρήτη, το αεροδρόμιο Καστελιου αλλά και έργα που αφορούν στο περιβάλλον, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί, αποτελούν υποδομές που μπορούν να στηρίξουν την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού όμως δυστυχώς και εδώ υπάρχει έλλειμμα.

 

Δείτε εδώ το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ.

 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook