Απάντηση στη δημόσια καταγγελία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αγ.Ρουμέλης κ.Ιωάννη Τζατζιμάκη, για την μη καταβολή των εξόδων κίνησης που δικαιούται,  έδωσε σήμερα με επιστολή του ο Δήμος Σφακίων.

Όπως επισημαίνει ο δήμος Σφακίων, και οι 9 εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Σφακίων δεν είχαν λάβει έξοδα κίνησης για χρόνια, τα οποία δεν μπόρεσε να καταβάλλει ο Δήμος Σφακίων λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των υποχρεώσεων του δήμου, αναζητήθηκαν και τελικά βρέθηκαν πηγές χρηματοδότησης και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από όπου και ο δήμος έλαβε κατά το 2017 το συνολικό ποσό των 832.136,56 € για να πληρωθούν οφειλές μεταξύ αυτών επιλεκτικά τα έξοδα κίνησης των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των δημοτικών συμβούλων συνολικού ύψους 126.000 ευρώ και αφορούσαν οφειλές έως και την 31-01-2016.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων  έχουν πληρωθεί τα έξοδα κίνησης τους έως και τον Ιανουάριο του 2016.

Ο κος Τζατζιμάκης, σημειώνεται στην απάντηση του δήμου,  εκλέχθηκε εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης στις 13-06-2016 κατά τις επαναληπτικές τοπικές εκλογές. Η καταβολή των εξόδων κίνησης θα συνεχιστεί ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του Δήμου μας, πράγμα που κατανοούν όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.

Παράλληλα, ο δήμος υποστηρίζει οτι δρομολόγησε για πρώτη φορά την είσπραξη, με κάθε νόμιμο τρόπο, των οφειλών προς το Δήμο όλων ανεξαιρέτως των θεσμοθετημένων πόρων υπέρ ΟΤΑ.

Στην επιστολή του δήμου Σφακίων ακόμα διευκρινίζεται οτι, “οσον αφορά την αναφορά του ότι δεν πληρώνεται επειδή δεν πληρώνουν οι συγχωριανοί του τα ανταποδοτικά τέλη , αυτό δεν αποδόθηκε ορθά διότι του ανέφερα το αυτονόητο ότι ο Δήμος για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του πρέπει παράλληλα και οι δημότες μας να ανταποκρίνονται στις δικές τους”.

“Ο Δήμος Σφακίων προχωρά δυναμικά τη δημιουργική του πορεία αξιοποιώντας όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις και στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας. Ειδικότερα για τους αιρετούς , όμως , αυτό αποτυπώνεται και από την παρουσία τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του δήμου καθώς και στις διάφορες δράσεις που κάνουμε”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook