«Αν κρατούσε μαχαίρι και την απειλούσε, η λογική λέει ότι θα άφηνε την τσάντα»

Ο δολοφόνος της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη «δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση» και «ήθελε μόνο να κλέψει την τσάντα της», υποστηρίζει ο δικηγόρος του Ν. Λουκόπουλος. Λίγες ώρες πριν, η ομολογία του 58χρονου σόκαρε το πανελλήνιο.

«Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές, δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος της άτυχης Δώρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λουκόπουλος μετέφερε τη θέση του πελάτη του, πάνω στην οποία, προφανώς, θα στηρίξει και την υπερασπιστική του γραμμή. Όπως είπε, ο 58χρονος δεν ήθελε να σκοτώσει, ενώ διέψευσε τις 14 μαχαιριές που δέχτηκε η άτυχη εφοριακός: «Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αναφέρει αριθμό χτυπημάτων», είπε και επισήμανε πως η ανάκριση είναι τρέχουσα, προέτρεψε να «μην προτρέχουμε» και ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να αφήσουν «ανεπηρέαστη την κρίση του δικαστή», αν και η πλειοψηφία των πληροφοριών προέρχονται από την ομολογία του ίδιου του δράστη, αλλά και από ενημέρωση της Αστυνομίας.

«Αν κρατούσε μαχαίρι και την απειλούσε, η λογική λέει ότι θα άφηνε την τσάντα», υποστήριξε ο δικηγόρος του 58χρονου, ο οποίος την Παρασκευή θα απολογηθεί.

Μητέρα Δώρας: Το παιδί μου ήταν ένας άγγελος

«Ευχαριστώ την αστυνομία που κατάφερε και συνέλαβε τον φονιά», δήλωσε η μητέρα της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τετάρτης η μητέρα της άτυχης εφοριακού, τόνισε πως λυπάται που κάποιος θα υπερασπιστεί τον φονιά.

«Το παιδί μου ήταν άγγελος. Ο φονιάς έμενε κοντά στο σπίτι μας… ήθελε να τη σκοτώσει. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Να μην κλάψει άλλη μάνα το παιδί της. Έχει αποκρύψει στοιχεία. Ζούσε κοντά στη γειτονιά μου. Λέει ψέματα σε ό,τι λέει. Ντροπή που έβγαλαν τον φονιά έξω και σκότωσαν το παιδί μου».

Συντετριμμένος και ο αδελφός της 32χρονης Δώρας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Περνάμε δύσκολες ώρες. Το αφήνουμε στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο φονιάς. Ευχαριστώ την Αστυνομία ​που έπιασε τον σφαγέα της αδελφής μου. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι έξω. Πόσες οικογένειες θα θρηνήσουν. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Η αδερφή μου ήταν μια ηρωίδα».

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook