Θετικά τα μηνύματα για το νησί μας

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης και γενικότερα της χώρας μας την νέα τουριστική περίοδο το 2018 έκλεισε η κορυφαία διεθνή έκθεση τουριστική έκθεση «World Travel Market 2017», όπου είχε δυναμική παρουσία η Περιφέρεια Κρήτης. Η έκθεση αποτέλεσε παγκόσμιο γεγονός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο με περίπτερο, όπου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις τόσο από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης  Μιχάλη Βαμιεδάκη όσο και από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους κορυφαίων ΜΜΕ, ενώ παράλληλα παρείχε την δυνατότητα σε δεκάδες Κρητικούς τουριστικούς επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους. 

Παράλληλα με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμό Μιχάλη Βαμιεδάκη, στην σημαντική αυτή έκθεση συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου  Πελαγία Πετράκη, ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Βάρδα και οι προϊστάμενοι των τμημάτων Τουρισμού Λασιθίου και Ηρακλείου Μαρία Λαβδάκη και Νίκος Αλεξάκης αντίστοιχα.

Στην διάρκεια της έκθεσης η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος του νησιού προσφέροντας για ακόμη μια φορά αυθεντική Κρητική φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες. Οι συναντήσεις που είχαν ήδη ζητηθεί και πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για το νησί. Μεγάλη επισκεψιμότητα υπήρξε κατά την εκδήλωση στο περίπτερο με 20 τουριστικούς πράκτορες, στους οποίους έγινε σύντομη παρουσίαση του νησιού ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα με εκλεκτά Κρητικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα μελέτης του διεθνούς οργανισμού Euromonitor International, όπου το Ηράκλειο, κατατάσσεται στις 100 περιοχές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς (συγκεκριμένα στην 66η θέση), κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία για την μεγάλη σταθερή αύξηση των τελευταίων χρόνων και τις περεταίρω προοπτικές της.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με θετικά μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2018. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι προκρατήσεις για τη νέα σεζόν κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης πέρα από τις ξένες αποστολές επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ο γ.γ. ΕΟΤ του Κώστας Τσέγας, και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου.

Ο κ. Βαμιεδάκης για τα αποτελέσματα της έκθεσης δήλωσε : «Κατά τι διάρκεια της WTM επιβεβαιώθηκε η διατήρηση της τουριστικής δυναμικής της Κρήτης και για το 2018. Αυτό προκύπτει τόσο από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερο και τη θετική διάθεση όλων των τουριστικών παραγόντων προς το νησί μας, αλλά κυρίως και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής από όλες τις αγορές όπου οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει, υπάρχει θετική εξέλιξη. Προερχόμαστε από 3 συνεχόμενες επιτυχείς σαιζόν με μεγάλη αύξηση στην κίνηση, κάτι που στατιστικά και ιστορικά δυσκολεύει την περεταίρω αύξηση, πιστεύουμε όμως ότι αξιοποιώντας και κεφαλαιοποιώντας τη θετική εξέλιξη και εστιάζοντας στην επιμήκυνση της σαιζόν που ήδη συντελείται θα καταφέρουμε με σοβαρότητα να έχουμε άλλη μια μία σαιζόν με τουριστικά χαμόγελα.»

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη δήλωσε: «Η  WTM είναι μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παρουσία της Κρήτης είναι επιβεβλημένη καθώς η τουριστική αγορά της Βρετανίας είναι από τις μεγαλύτερες για το νησί. Στόχος λοιπόν είναι να ενδυναμώσουμε την θέση μας. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εφαρμόζουμε με συνέπεια τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική προβολή του νησιού. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook