Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, την 10η πρωινή στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας. 

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 έτη λειτουργίας της (1968-2018) και με αφορμή τη συμπλήρωση 44 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνδιοργανώνει με το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κολυμβαρίου, επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Πολυτεχνείο 1973 – 2017 (44 χρόνια), Αφιέρωμα-Ωδή στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία». 

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Βασίλης Πεντάρης, Πολιτικός Μηχανικός, πρ. Βουλευτής και Πρόεδρος Φοιτητικής Ένωσης Κρητών κατά το έτος 1972, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Νέο ξεκίνημα…», ενώ σύντονη αναφορά για το νόημα του Πολυτεχνείου θα κάνει και ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ. 

Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης προβολή αρχειακού υλικού της εποχής και θα συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Κολυμπαρίου, οι οποίοι θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του «Το Χρέος», καθώς και μουσικοχορευτικά δρώμενα από μαθητές. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, την 10η πρωινή στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook