Με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν εύκολα και άνετα τις λειτουργίες των οχημάτων

Τα αυτοκίνητα των πελατών BMW μπορούν να είναι πλήρως συνδεδεμένα με όλο και περισσότερα ψηφιακά σημεία επαφής.

Τώρα, με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν εύκολα και άνετα τις λειτουργίες των οχημάτων τους από το σπίτι με φωνητικά ελεγχόμενα ηχεία όπως τα Google Home ή εν κινήσει μέσω συμβατών τηλεφώνων Android και iPhones.

Η ενσωμάτωση του Google Assistant διευρύνει περαιτέρω το ψηφιακό δίκτυο του BMW Connected, που τώρα περιλαμβάνει πρόσθετους, φωνητικά ελεγχόμενους και διαδραστικούς βοηθούς πέραν των Apple Watch, Android smartwatches και Amazon Alexa. Όλα αυτά προάγουν την ενσωμάτωση BMW Connected στην ψηφιακή ζωή του χρήστη σε ένα νέο επίπεδο.

Το σύστημα προσφέρει στους πελάτες ποικίλες δυνατότητες στη διαχείριση των ραντεβού και επαφών, τον προγραμματισμό διαδρομών και τις λειτουργίες των οχημάτων, με βάση την προσωπική τους ατζέντα μετακινήσεων. Για το σκοπό αυτό, το όχημα συνδέεται (μέσω του Open Mobility Cloud) στις ψηφιακές συσκευές που επιλέγει ο χρήστης. Εξάλλου, οι πελάτες θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της μάρκας, με πλήρη ενσωμάτωση στην καθημερινότητά τους, μέσω του συατήματος ανά πάσα στιγμή και άνετα από το σπίτι τους.

Τώρα, το Google Assistant προσφέρει μία ακόμα δυνατότητα. Χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές, οι πελάτες θα μπορούν να ελέγχουν εάν τα παράθυρα και οι πόρτες του αυτοκινήτου τους είναι κλειστά, την αυτονομία ενός i3, αλλά και να ενημερώνονται για προσεχή ραντεβού και την ιδανική ώρα αναχώρησης, ανάλογα με τις συνθήκες της κυκλοφορίας. Οι ερωτήσεις αυτές μπορούν επίσης να γίνονται μέσω του Google Assistant με φωνητικά ελεγχόμενα ηχεία, όπως τα Google Home, και συμβατά τηλέφωνα Android και iPhones.

Για την ενεργοποίηση του συστήματος, όλοι οι χρήστες πρέπει να πουν «Ok Google, ask BMW…». Μετά, μπορούν να συνεχίσουν με ατομικές ερωτήσεις, μέσω φωνητικής εντολής, π.χ. «Πότε είναι το επόμενο ραντεβού μου;», «Στείλτε τη διεύθυνση στο αυτοκίνητό μου», «Πότε πρέπει να φύγω;», «Ποια είναι η υπόλοιπη αυτονομία μου;» ή «Είναι το αυτοκίνητό μου κλειδωμένο;». Οι λειτουργίες αυτές επιτρέπουν στους χρήστες να βελτιστοποιούν το πρόγραμμα των καθημερινών τους μετακινήσεων νωρίτερα και να φτάνουν άνετα και χωρίς στρες στον προορισμό τους.
Το BMW Connected θα ενσωματώσει το Google Assistant από τον Δεκέμβριο του 2017 (αρχικά στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες).

Το γερμανικό Group έχει δεσμευτεί στη διαμόρφωση της μετακίνησης του μέλλοντος μέσω της στρατηγικής του Number One > Next και επενδύει εκτενώς στις τεχνολογίες του αύριο. Ως κορυφαίος πάροχος premium μετακίνησης, η εταιρία εστιάζει στις ανάγκες και επιθυμίες του πελατών του και συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της φιλοσοφίας ACES – Autonomous, Connected, Electrified & Services/Shared (Αυτόνομο, Συνδεδεμένο, Ηλεκτρικό, Υπηρεσίες Κοινοχρησίας).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook