Ένας 41χρονος Έλληνας και ένας 36χρονος Αλβανός, μαζί με συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, ήταν τα μέλη σπείρας που σε περισσότερες από έντεκα περιπτώσεις, εκμεταλλευόταν και εκβίαζε άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με το συνολικό όφελός τους να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, από αστυνομικούς του Α.Τ. Πατησίων, αφού εντόπιζαν άτομα που είχαν άμεση ανάγκη χρημάτων, με απατηλά μέσα τα έπειθαν να υπογράψουν συμβόλαια αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων, κινητών τηλεφώνων κλπ, από διάφορα καταστήματα.

Στη συνέχεια οι δράστες υπεξαιρούσαν τα προϊόντα αυτά, χρεώνοντας τα θύματά τους.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, οι δράστες εξαπάτησαν τουλάχιστον 11 άτομα, με το συνολικό οικονομικό τους όφελος να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «απάτη κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια», «αντιποίηση», «απειλή», «εξύβριση» και «εκβίαση», ενώ αναζητείται και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Oι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργατών τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook