Από το 2008 έχουν να εισπράξουν χρήματα οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ, οι οποίοι καλούνται να κάνουν μάθημα, να εξετάζουν τους σπουδαστές και να παραδίδουν βαθμολογίες.

Παρόλο που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι εκπαιδευτές θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, δεν έχουν ακόμα λάβει ούτε ένα ευρώ, από όσα τους οφείλονται τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Μάλιστα, πολλοί φοβούνται ότι έχασαν οριστικά τα χρήματά τους. Ήδη, σε ορισμένες πόλεις έχουν αρχίσει να κινούνται νομικές διαδικασίες ενώ στο Ηράκλειο ορισμένοι είχαν απειλήσει ότι δε θα παραδώσουν βαθμολογίες μέχρι να πληρωθούν.

Σημειώνεται, επίσης, πως από τις αρχές του χρόνου τα ΙΕΚ υπάγονται στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και φήμες αναφέρουν ότι οι πληρωμές για το τρέχον έτος θα γίνουν κανονικά ενώ άγνωστο παραμένει πώς θα διευθετηθούν οι προηγούμενες οφειλές.

«Δεν έχουμε στοιχεία»

Αίσθηση προκάλεσε η προχθεσινή τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Φώφης Γεννηματά, ότι «αν θεωρητικά είχαν συγκεντρωθεί όλα τα δικαιολογητικά των εκπαιδευτών των ΙΕΚ και είχαν ελεγχθεί από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου, θα μπορούσαν αύριο κιόλας να πληρωθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι»!

Η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε πως έχουν δοθεί όλα τα χρήματα για το 2011 και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες αυτή τη στιγμή.

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook