Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκες ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, που βρέθηκε στο Ηράκλειο.
.
Ο κ. Αυγουλάς, είναι ο νεότερος Αντιδήμαρχος (23 ετών) στην Ελλάδα, και είναι άτομο με προβλήματα όρασης. Επίσης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης.

Κατά την επίσκεψη μίλησαν για θέματα αρμοδιότητας τους και συμφώνησαν αποφάσισαν το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για τα δικαιώματα και τα προβλήματα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κουράκης συνόδευσε σε μια βόλτα στην πόλη και τους δρόμους του Ηρακλείου (25ης Αυγούστου) τον κ. Αυγουλά, όπου και διαπίστωσαν επί τόπου ότι κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα αλλά και οχήματα να καταλαμβάνουν τις διαβάσεις τυφλών με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η μετακίνηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.