Συνάντηση είχε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Μηνάς Μελισσείδης μαζί με τα μέλη της ανεξάρτητης παράταξης ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα πεδία συνεργασίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και αιτήματα των τοπικών επιχειρήσεων, τέθηκαν στο επίκεντρο της επαφής, που είχε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Μηνάς Μελισσείδης μαζί με τα μέλη της ανεξάρτητης παράταξης ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δυνατότητες συνεργασίας των δυο φορέων, με στόχο την τοπική ανάπτυξη πάνω σε συγκεκριμένες δράσεις , όπως η στήριξη των τοπικών προϊόντων με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το Cluster Κρητικού Τυριού και οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη κ.λ.π.

Από την πλευρά του ο κ. Μελισσείδης, ανέφερε τις εξελίξεις που είναι προ των πυλών στον Επιμελητηριακό Θεσμό, όπως είναι η συγκρότηση των Επιμελητηρίων σε επίπεδο περιφέρειας – με τα αντίστοιχα υφιστάμενα Επιμελητήρια να λειτουργούν ως Επιμελητηριακές Ενότητες και πρόσθεσε ότι, «προτεραιότητά μας είναι η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να υπάρξει από την αρχή ένας σωστός σχεδιασμός σε ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης, στη βάση της μεθόδου των συνεργειών μέσα σε μια παγκρήτια οργανωτική δομή».

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι, το Επιμελητήριο πρέπει να βρίσκεται σε στενή επαφή με την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να σχεδιάζονται κοινές δράσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook