Το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, φέρνει «στο φως» νέες, απεριόριστες δυνατότητες. 

Με μήκος διαδρομής 43.000χλμ, το COSMOTE Fiber  δίνει τη δυνατότητα σε 2,5 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες Internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών, ενώ θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε ακόμη περισσότερες γειτονιές σε όλη την Ελλάδα.

Η δύναμη των οπτικών ινών 

Χάρη στη δύναμη των οπτικών ινών, που θα επιτρέπουν ταχύτητες έως 1Gbps, η καθημερινότητα νοικοκυριών κι επιχειρήσεων αλλάζει ριζικά. Κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το Internet αναβαθμίζεται σημαντικά, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την  Επιχειρηματικότητα, την Ιατρική, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Οικονομία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά και την Ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη , οι υποδομές νέας γενιάς αποτελούν μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να καταστεί δυνατή η μετάβαση της Ελλάδας στην Ψηφιακή Οικονομία. Εφόσον η μετάβαση επιτευχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ έως και 4%, να δημιουργήσει πάνω από 50.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τη χώρα να ενταχθεί στους Ψηφιακούς Πρωτοπόρους μέχρι το 2030. Επιπλέον, τα δίκτυα νέας γενιάς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.α. που θα βρουν πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα.

COSMOTE Fiber σε όλη τη χώρα

Με επενδύσεις που έφτασαν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια και νέο επενδυτικό πλάνο ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς, ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει συνδέσει περίπου 13.000 καμπίνες σε όλη τη χώρα με οπτικές ίνες και συνεχίζει με επιπλέον 3.000 νέες καμπίνες, στο πλαίσιο των πλάνων ανάπτυξης που ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στο τέλος του έργου, περίπου 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα, δηλαδή πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρα, θα έχουν πρόσβαση στο COSMOTE Fiber για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών.

Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).

Δείτε την νέα τηλεοπτική καμπάνια για το COSMOTE Fiber

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook