Στον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Αλ Σααντί, άρεσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα, τα γιοτ και το ποδόσφαιρο. Η βίλα του δίπλα στη θάλασσα είναι γεμάτη από τα «ακριβά παιχνίδια» του. Η αδελφή του Αΐσα ζούσε σε μια έπαυλη με εσωτερική πισίνα και σάουνα.

Καθώς οι εξεγερμένοι καταλάμβαναν τον έλεγχο της Λιβύης, τα σπίτια της οικογένειας Καντάφι υπήρξαν οι πρώτοι στόχοι. Μέσα σε αυτά βρήκαν τα σύμβολα της πλουσιοπάροχης ζωής που απολάμβαναν τα μέλη της οικογένειας του λίβυου συνταγματάρχη.

Οι εξεγερμένοι μπήκαν στις βίλες, ενώ πολίτες της Λιβύης περπατούσαν ανάμεσα στα χαλάσματα, εκφράζοντας την οργή τους για τον πλούτο και το φανταχτερό γούστο της οικογένειας Καντάφι. Δεν έλειψαν, μάλιστα, και οι λεηλασίες.

Η ηγεσία του Καντάφι είχε μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση. Οι έξι γιοι του ασχολούνταν με διάφορους κερδοφόρους τομείς της χώρας, από το πετρέλαιο μέχρι την ασφάλεια.

5

\"Η

Είναι γνωστά τα ακριβά γούστα της οικογένειας Καντάφι. Ο Μουατασίμ έκανε ένα ακριβό πάρτι (αξίας ενός δισ. δολαρίων), στο οποίο τραγούδησε η Μπιγιονσέ.

Ο 23χρονος Σαϊφάλα Γκνάιντι συμμετείχε στις λεηλασίες στο σπίτι του Αλ Σααντί. «Θέλουμε να έχουμε αυτά που είχε και εκείνος» δήλωσε, δείχνοντας τα «λάφυρά» του: ένα μπουκάλι αλκοόλ, μια οδοντόβουρτσα με επιχρυσωμένο χερούλι και ένα τζιν παντελόνι.

Ο Γκνάιντι δηλώνει ότι ο Αλ-Σααντί είχε τέσσερα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μια BMW και μια Λαμποργκίνι.

Ανάμεσα στις δεκάδες επαγγελματικές κάρτες που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν και μία μιας εταιρείας στο Χόλιγουντ που ανέφερε ως συνέταιρο τον γιο του Καντάφι, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και το πανί καρέκλας σκηνοθέτη που στο πίσω μέρος έγραφε «Παραγωγός: Αλ Σααντί Καντάφι».

Αν και η Αΐσα, η κόρη του Καντάφι, έδειχνε να νοιάζεται για τους Λίβυους, οι γείτονές της είπαν ότι πριν από αρκετά χρόνια δεν δίστασε να κατεδαφίσει μια μικρή κλινική για να κάνει χώρο για το σπίτι της.

Οπως και τα άλλα μέλη της οικογένειας Καντάφι τα γούστα της αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως ακριβά: το σπίτι της ήταν γεμάτο κρύσταλλα Βοημίας, ενώ ένα δερμάτινο Dolce & Gabbana -δώρα για ένα από τα παιδιά της- ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα που έσπευσαν να πάρουν μαζί τους οι πλιατσικολόγοι.

Ερωτηθείς πώς αισθάνεται για όλα αυτά, ένας γείτονάς της δήλωσε: «Αρκεί να κοιτάξει κανείς από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου του σπιτιού της. Εξω από τους τοίχους της πολυτελούς έπαυλης της Αΐσα υπάρχουν σπίτια -μερικά από αυτά απλές καλύβες-, στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook