Αυτή την στιγμή, 1500 ζώα βρίσκονται σε εκκρεμότητα στείρωσης αποκλειστικά και μόνο

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός της ματαίωσης των στειρώσεων αδέσποτων ζώων στα Χανιά επειδή οι εθελοντές κτηνίατροι που θα τους εφάρμοζαν δεν έχουν επαγγελματικά εχέγγυα άσκησης του λειτουργήματός τους στην Ελλάδα, εκφράζει στην ανακοίνωση που ακολουθεί ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων:

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια από κοντά και με έντονη ανησυχία το επιδεινούμενο πρόβλημα με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τόσο στα όρια του Δήμου Χανίων, όσο και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας. Αυτή την στιγμή, 1500 ζώα βρίσκονται σε εκκρεμότητα στείρωσης αποκλειστικά και μόνο στην πόλη μας.

Και ενώ, μετά από χρόνια καθυστέρησης και κατόπιν πιέσεων από τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης μας και τους εθελοντές τους, επιτέλους εγκαινιάστηκε το δημοτικό κτηνιατρείο, το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων δεν λειτουργεί, με την βασική προσχηματική αιτιολογία ότι δήθεν οι εθελοντές κτηνίατροι δεν έχουν τα επαγγελματικά εχέγγυα άσκησης του λειτουργήματος τους στην χώρα μας, καθότι είναι κτηνίατροι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεδομένου ότι οι εθελοντές Ευρωπαίοι Κτηνίατροι έχουν δικαίωμα στην άσκηση του λειτουργήματος τους στην χώρα μας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και ότι προηγήθηκε σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων από τους κτηνίατρους αυτούς, εκφράζουμε την απορία μας και αντίθεση μας για την μη υλοποίηση εν τέλει του προγράμματος.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας, η προσφορά εθελοντών και μάλιστα κτηνιάτρων, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης όχι μόνο παρέχουν δωρεάν τις στειρώσεις, αλλά προσφέρουν επίσης δωρεάν τα αναλώσιμα, θα έπρεπε να γίνεται δεκτή με ευγνωμοσύνη από τον Δήμο Χανίων, και όχι, όπως φαίνεται, να απορρίπτεται.

Ο εθελοντισμός και δη από επιστήμονες, στα πλαίσια μιας σύγχρονης δημοκρατίας και του αληθούς νοήματος στην έννοια «κοινωνία των πολιτών», θα έπρεπε να ενθαρρύνεται από τον Δήμο Χανίων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, υποστηρίζει έμπρακτα κάθε δράση για την προστασία των ζώων (θεωρώντας ως τέτοια, και την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού δια των στειρώσεων), της άγριας ζωής και εν γένει του περιβάλλοντος, θεσμικά αλλά και ως Εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE/THEMIS.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο Χανίων, του οποίου η φιλοζωική διάθεση και προσφορά είναι γνωστή και δεδομένη, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλλουν, άμεσα και περισσότερο αποφασιστικά στην επίλυση αυτού του προβλήματος που εκθέτει όλους μας πρωτίστως στους εαυτούς μας, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην πόλη μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook