Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων παρουσίαζει το φωτογράφο Γιώργο Δεπόλλα, την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου,στις 17:30.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι “Γιώργος Δεπόλλας – 50 Χρόνια Φωτογραφία” και ο τιμώμενος προσκεκλημένος θα επιχειρήσει μια αναδρομή σε διαφορετικά είδη φωτογραφίας, με τα οποία έχει ασχοληθεί, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα δείγματα της καλλιτεχνικής δουλειάς του τόσο από την πρώτη περίοδο, που ανήκει στο χώρο της άμεσης φωτογραφίας, όσο και από τη δεύτερη, που ανήκει στο χώρο της σκηνοθετημένης φωτογραφίας. Θα προβληθούν και θα σχολιαστούν επιλεγμένες εικόνες, θα γίνει διάλογος με τους παρευρισκόμενους και θα απαντηθούν πιθανές απορίες και ερωτήσεις φωτογραφικού περιεχομένου.

Ο Γιώργος Δεπόλλας γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και από το 1975 ασχολείται συστηματικά με την εφαρμοσμένη και την καλλιτεχνική φωτογραφία. Είναι συνιδρυτής του IMAGE STUDIO (1975), του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (1979) και της εκδοτικής εταιρείας FOTORAMA (1983). Από το 1984 διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Βακαλό. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί και εκτεθεί επανειλημμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook