Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγούς οχημάτων στην περιοχή Νεράκι – Περισσότερες από 160 κλήσεις για βοήθεια

Περισσότερες από 160 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής, για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας, από τις 3:30 τα ξημερώματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό στο 39ο χλμ της περιοχής της Νέας Περάμου. Προβλήματα εντοπίζονται και στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται στο 32ο χλμ. μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33ο χλμ μέχρι το 34ο χλμ διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Η Πυροσβεστική έκανε έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.
Νωρίτερα, οδηγός που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε πως ήταν εγκλωβισμένος από τις 05.00 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, “το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού”, πρόσθεσε.
Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο, απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς δύο άλλων οχημάτων, που είχαν κολλήσει. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή “Νεράκι”. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν και σε σπίτια με την κινητοποίηση των Αρχών να είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή σπεύδουν όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Ελευσίνας, των Μεγάρων καθώς και τέσσερα από την Αθήνα.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει διακόψει την κυκλοφορία και των δύο ρευμάτων της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας στο ύψους της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Βασιλείου ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook