Το γραφείο του Περιφερειάρχη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον μεσαρίτικο Δήμο, με την κατασκευή του δρόμου Βασιλική-Κρότος, να αποτελεί το βασικό θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Σταύρο Αρναουτάκη να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ η μελέτη που έχει εκπονηθεί για τον εν λόγο επαρχιακό δρόμο και η οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

Την μελέτη παρουσίασε στον Περιφερειάρχη η Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, Όλγα Παπαχατζάκη, τονίζοντας πως είναι ώριμη για να χρηματοδοτηθεί. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε πως είναι απίθανο έως αδύνατο να ενταχθεί τελικά η μελέτη στο ΕΣΠΑ καθώς επειδή υπάρχουν πολλές απαλλοτριώσεις θα απαιτηθούν τουλάχιστον δυο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν και κατά συνέπεια το πρόγραμμα θα έχει κλείσει. Βλέποντας λοιπόν την δυσμενή αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος και για να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα της εύκολης οδικής πρόσβασης στο Λέντα και τους γύρω οικισμούς, πρότεινε ως εναλλακτική λύση να διαπλατυνθεί και να ασφαλτοστρωθεί όπου χρειάζεται ο υφιστάμενος δρόμος.

«Το να βελτιωθεί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι μείζονος σημασίας για τα νότια παράλια κι όχι μόνο. Αν επιτέλους φτιαχτεί ο δρόμος και σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που σχεδιάζουν στην περιοχή διάφοροι επιχειρηματίες όπως ο Μπαϊρακτάρης και οι Ιταλοί, θεωρούμε πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε ανάπτυξη. Πρέπει λοιπόν είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο να δοθεί λύση. Κι επειδή όπως μας εξηγήσατε δεν προλαβαίνουμε να εντάξουμε στο ΕΠΣΑ την αρχική μελέτη, θα σας παρακαλέσω να ετοιμάσει η Περιφέρεια μια νέα μελέτη για την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου και να την χρηματοδοτήσει.» ήταν τα λόγια του Δημάρχου απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη.

Στο φινάλε της συζήτησης, ο κ. Σχοιναράκης κατάφερε να αποσπάσει την υπόσχεση του Σταύρου Αρναουτάκη πως η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας θα επισκεφτεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το Δήμο Γόρτυνας για να κάνει αυτοψία και να συντάξει τεχνική έκθεση στο δρόμο, προκειμένου να διαφανεί αν τα χρήματα που θα απαιτηθούν για να εκπονηθεί και να χρηματοδοτηθεί άμεσα μια μελέτη, είναι σε λογικά πλαίσια.

«Κατανοούμε πως είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή και τον νότο. Δυστυχώς τα στενά χρονικά περιθώρια δεν μας επιτρέπουν να προωθήσουμε την αρχική μελέτη και να την εντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Γι’ αυτό λοιπόν για να υπάρξει λύση θα συμφωνήσω με την πρότασή σας και θα δώσω άμεσα εντολή στην τεχνική υπηρεσία να κάνει μια μελέτη κι αν το ποσό που θα απαιτηθεί δεν θα είναι απαγορευτικό, τότε σας υπόσχομαι πως θα βρούμε τον τρόπο να χρηματοδοτήσουμε το έργο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook