Ανακήρυξη της σχολικής χρονιάς 2017-18 ως έτους οδικής ασφάλειας – Επίσκεψη στο πάρκο “Χρήστος Πολέντας” και παρουσία σε παγκρήτιο μαθητικό συνέδριο οδικής ασφάλειας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης – Το πρόγραμμα του Π.Παυλόπουλου

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 θα επισκεφθεί τα Χανιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος από το  Πάρκο «Χρήστος Πολέντας» στη Νερατζιά Βουκολιών, θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 ως  έτος οδικής ασφάλειας.

Επίσης , νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε παγκρήτιο μαθητικό συνέδριο για την οδική ασφάλεια στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Πρόγραμμα τελετής στο πάρκο «Χρήστος Πολέντας»

• Ώρα 11:00π.μ.,Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου
• Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, “Πάρκο Χρήστος Πολέντας”
• Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη
• Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου αρωγής και Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ” κ. Σταύρο Πολέντα
• Ομιλία από την Καθηγήτρια Εφαρμογών Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και Δ/ντρια Εργαστηρίου Υγεία και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης κα Μαρία Παπαδακάκη
• Χαιρετισμός και Κήρυξη, από την Α.Ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο του σχολικού έτους 2017-2018 / Έτος Οδικής Ασφάλειας .
• Λήξη τελετής , αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί το πάρκο “Χρήστος Πολέντας” και στις 3 Ιουνίου 2016 (φωτο)  όταν είχε παραστεί στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Καντάνου.

Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από την ημέρα των εγκαινίων της (1968-2018), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά διοργανώνει Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, με σκοπό τη σύνταξη της Πρώτης Διακήρυξης για τη Ζωή, στις 18 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών και η σύνταξη του τελικού κειμένου της Διακήρυξης, το οποίο θα αναγνωσθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων επισήμων.
Το παρόν Συνέδριο -στο οποίο συμμετέχουν Αντιπροσωπείες Σχολείων από όλη την Κρήτη σε μια ουσιαστική κίνηση καθολικής συμμετοχής όλης της Μεγαλονήσου, με σκοπό την αφύπνιση στην κρίση του Πολιτισμού μας– πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων, η οποία καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook