Παιδιά τα οποία επισκέφθηκαν με τους γονείς τους το Βοτανικό Πάρκο και τους Κήπους Κρήτης στο Φουρνέ στα Χανιά, την Κυριακή που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους, κατέστρεψαν 20 ενημερωτικές πινακίδες εντός του πάρκου.

Η παιδεία ξεκινά από το σπίτι και τα παιδιά είναι ο καλύτερος καθρέφτης της οικογένειας, της ευσυνειδησίας και του σεβασμού με τα οποία γαλουχούνται και της γενικότερης ανατροφής που δέχονται από τους γονείς. Όταν υπάρχει έλλειμμα, αυτό φαίνεται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο όπως στην περίπτωση του Βοτανικού Πάρκου στα Χανιά.

Παιδιά τα οποία επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς τους το Βοτανικό Πάρκο και τους Κήπους Κρήτης στο Φουρνέ στα Χανιά, την Κυριακή που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους, κατέστρεψαν 20 ενημερωτικές πινακίδες εντός του πάρκου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της επιχείρησης, στους γονείς είχαν δοθεί στην είσοδο κατσούνες για να μπορέσουν να βοηθηθούν στο περπάτημα. Με τις κατσούνες αυτές φαίνεται ότι τα παιδιά προκάλεσαν ζημιές χτυπώντας τις πινακίδες που είναι τοποθετημένες στο πάρκο. Δεν μπορουμε να γνωρίζουμε αν οι γονείς ήταν παρόντες ή είχαν εικόνα της ζημιάς που προκάλεσαν τα παιδιά που συνόδευαν. 

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο ιδιοκτήτης του Βοτανικού Πάρκου, Πέτρος Μαρινάκης:

“Δεν είναι τόσο το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν. Αυτό που ενοχλεί είναι η νοοτροπία που υπάρχει στην κοινωνία μας, αντί να πάρουμε κάτι που θα μας ωφελήσει από αυτό που προσφέρεται, το καταστρέφουμε. Στην προκειμένη περίπτωση αντί να σεβαστεί ένα παιδί τον χώρο, τον οποίο πλήρωσε μάλιστα για να δει, δεν τον σέβεται και προκαλεί ζημιές. Ούτε ευθύνες ζητάμε ούτε τίποτα άλλο. Τη δημοσιοποίηση του θέματος δεν την κάνουμε για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να αποτελέσει αφορμή παραδειγματισμού για τα παιδιά”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook