Μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 30,4%, σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 ο ΟΠΑΠ, εξέλιξη που αποδίδει στην συνεχιζόμενη ύφεση στη χώρα.

Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 106,9 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη για κέρδη 121,8 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση του Reuters, επιβαρυμένα και από την εγγραφή αναβαλλόμενου φόρου.

Οι πωλήσεις στο β΄τρίμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν σε 1.069,9 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 22,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 όπου συμπεριλαμβάνονταν και τα επιπρόσθετα έσοδα του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ από την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου τον Ιούνιο 2010.

Τα έσοδα του οργανισμού ανήλθαν στα 1,06 δισ. ευρώ, ευθυγραμμιζόμενα με τις εκτιμήσεις ενώ τα EBITDA στο β\’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 154 εκατ. ευρω.

Σε επίπεδο εξαμήνου τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού διαμορφώθηκαν σε 273,7 εκατ. ευρώ, έναντι 251,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2010 (αύξηση 8,7%). Παρόλα ταύτα, τα καθαρά κέρδη παρουσιάζονται μειωμένα κατά 20,8% σε σχέση με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του εξαμήνου 2010, λόγω έκτακτης εισφοράς 93,8 εκ. ευρώ, στο β’ τρίμηνο του 2010, σημειώνει η εταιρεία.

Οι πωλήσεις στο εξάμηνο του 2011 επηρεαζόμενες κυρίως από την οικονομική ύφεση σημείωσαν πτώση κατά 20,1% σε 2.191,4 εκατ. ευρώ από 2.744,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Ιωάννης Σπανουδάκης, αναφέρει: «Η ΟΠΑΠ ΑΕ παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρουσίασε ικανοποιητικές επιδόσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011.»

»Καταφέραμε να διατηρήσουμε τα περιθώρια κερδοφορίας μας, διαχειριζόμενοι αποτελεσματικά το λειτουργικό μας κόστος, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εισαγωγή νέων παιχνιδιών, όπως τα Monitor Games. Η πρόσφατη δημοσίευση του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια απεικονίζει πλήρως τις προοπτικές και τους κανόνες της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών για τα επόμενα χρόνια.»

»Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαθέτει την απαραίτητη δυναμική, ώστε να ενισχύσει την ηγετική της θέση και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νέες δραστηριότητες, όπως τα VLTs, ξυστό, λαχεία και online gaming.»

«Η τεχνογνωσία της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα τυχερά παίγνια, το ισχυρότατο δίκτυο των πρακτορείων της, σε συνδυασμό με τη ρευστότητα και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται αυτή τη χρονική περίοδο για το συμφέρον των μετόχων μας» κατέληξε ο κ. Σπανουδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook