Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων θα συμμετάσχει σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 18.30 στην πλατεία 1866, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος:

“O Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να τιμήσουν την 44η επέτειο από τον λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, και τις χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73, δεν ήρθε ως “κεραυνός εν αιθρία”. Ήταν η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας. Άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης δικτατορίας. Ο αγώνας του Πολυτεχνείου αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη. Χιλιάδες νέοι και νέες εμπνεύστηκαν από τα ιδανικά του, τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών. Τα συνθήματά του για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ–ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και ζωντανά παρά τις προσπάθειες να τα αμαυρώσουν και να τα ακυρώσουν.

Την ώρα που η κυβέρνηση διατηρεί, επεκτείνει τις υπάρχουσες και σχεδιάζει νέες βάσεις του ΝΑΤΟ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τον Άραξο, που συνοδεύει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που κατακρεουργεί μισθούς και συντάξεις αλλά προχωρά σε εξοπλιστικές δαπάνες και προγράμματα στο όνομα των «συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τους φορείς, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε με ψίχουλα, που αιματοκυλά και ξεριζώνει λαούς, που αποτελεί μόνιμη απειλή για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Ιδιαίτερα σήμερα ο αγώνας του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 συνεχίζει να φλογίζει τις καρδιές όλων μας, όσων δεν βολευόμαστε με την αδικία, τη βαρβαρότητα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που φέρνει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά.Με αντοχή και χωρίς υπόκλιση σε ξένες σημαίες, συνεχίζουμε στον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, που μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, μονοπώλια. 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook