Κατασχέθηκαν 530 πακέτα τσιγάρων και 88 λαθραίες συσκευασίες καπνού

Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός, μεσημβρινές ώρες χθες, στο Ηράκλειο, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, μετά από διενεργηθέντα έλεγχο στον 34χρονο ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας έτερου ατόμου, εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του τετρακόσια εξήντα (460) πακέτα τσιγάρων των είκοσι τεμαχίων έκαστο και ογδόντα οκτώ (88) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, διαφόρων επωνυμιών και χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε σε δίκυκλο όχημα επίσης ιδιοκτησίας άλλου ατόμου, βρέθηκαν εβδομήντα (70) πακέτα τσιγάρων των είκοσι τεμαχίων έκαστο χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, τα οποία είχε τοποθετήσει ο συλληφθείς στο δίκυκλο με σκοπό την πώλησή τους, ενώ σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις οικίες δεν ευρέθησαν επιπλέον καπνικά προϊόντα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα τσιγάρα, οι συσκευασίες καπνού, καθώς και το δύο οχήματα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook