Η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σήμερα το μεσημέρι ολόκληρη η περιοχή νοτίως της Λευκίμης Έβρου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ενώ το μέτωπο της φωτιάς, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, αυτή την ώρα, οριοθετείται μεταξύ των τοποθεσιών, Λευκίμης -Σαράντα Σπίτια – Ερείπια Βυρίνης – ερείπια Κιτρινόπετρας – Ύψωμα Καρβουνιάρης – Μελία – Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 30 χιλιάδες στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 47 οχήματα, δίνουν μάχη στα μέτωπα της φωτιάς, με την συνδρομή τεσσάρων αεροπλάνων Καναντέρ και δυο ελικοπτέρων, ενώ στην προσπάθειά τους συνεπικουρούνται από μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού, του δήμων και του δασαρχείου.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το χωριό Κοίλα και μια μονάδα της αεροπορίας. Επίσης ειδοποιήθηκαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, για την απομάκρυνση των ζώων από τις μονάδες τους.

Την ίδια ώρα, στην αστυνομία κρατείται ένας αγρότης, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Παράλληλα και εξ αιτίας του νέφους με τέφρα που έχει καλύψει την πόλη της Αλεξανδρούπολης, η Διεύθυνση Υγείας Έβρου και για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναπνευστικών προβλημάτων, καλεί τους κατοίκους να έχουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ τονίζει πως σε περίπτωση έντονης δύσπνοιας και ζάλης, θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους ιατρεία για την παροχή πρώτων βοηθειών. Συγχρόνως, σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται πως το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5 έως 6 Μποφώρ, που πνέουν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook