Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αποκλείστηκαν όταν πλημμύρες σάρωσαν μια κοιλάδα στην περιοχή Χάιμπερ-Πακτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν χθες, δήλωσαν στελέχη των υπηρεσιών αρωγής.

Οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις, διέλυσαν δεκάδες σπίτια στην περιοχή Γκαμπριγιάλ, στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή Κοχιστάν.

«Λάβαμε πληροφορίες από τις τοπικές αρχές ότι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες», δήλωσε ο Σάιμα Τζάαν, εκπρόσωπος της περιφερειακής διεύθυνσης αντιμετώπισης καταστροφών.

Ο Σαμσούρ Ρεχμάν, αξιωματούχος της αστυνομίας στην περιοχή, δήλωσε πως ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι και «βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες να ανασυρθούν σοροί» που εντοπίστηκαν από κατοίκους σε ρέμα.

Η περιοχή είχε πληγεί και από τις περυσινές πλημμύρες, όταν σχεδόν το εν πέμπτον της επικράτειας του Πακιστάν βρέθηκε κάτω από το νερό, κάπου 18 εκατ. άνθρωποι εκτοπίστηκαν και πάνω από 2.000 έχασαν τη ζωή τους.