Ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους και όχι σε λίγους αποτελεί το όραμα του συνδυασμού “Ενωμένοι Επιχειρηματίες”, υποστήριξε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης.

Τους στόχους του υποψήφιου συνδυασμού για τις εκλογές του ΕΒΕΧ, ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των “Ενωμένων Επιχειρηματιών”, Αντώνης Ροκάκης.

Ο κ. Ροκάκης άσκησε κριτική για τη θητεία του Γιάννη Μαργαρώνη τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο δεν είχε ανοίξει τις πόρτες του σε όλους.

Ανέφερε επιπλέον ότι τα τελευταία χρόνια δεν επιτελέστηκε ο ρόλος του Επιμελητηρίου που αποτελεί σύμβουλο του κράτους, ενώ την ίδια στιγμή έχασε την αξιοπιστία του στους επιχειρηματίες.

 

Ο κ. Ροκάκης εξήρε τα στελέχη που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του τονίζοντας ότι η ομάδα έχει σπάσει το ρεκόρ των 155 υποψηφίων αλλά και το ρεκόρ των γυναικείων υποψηφιοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι και οι 155 αποτελούν την “dream team”. 

Στόχος όπως είπε είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητες σε κάθε γειτονιά του νομού μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, μέσω διαβουλεύσεων με τις εκάστοτε επιχειρήσεις και η προστασία της τοπικής οικονομίας. Ανέφερε δε, ορισμένους από τους βασικούς άξονες του προγράμματός του πυ είναι:

  • Η προστασία της τοπικής οικονομίας
  • Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε κάθε γειτονιά της πόλης και του νομού, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, μέσω διαβουλεύσεων με τις εκάστοτε επιχειρήσεις.
  • Μεγαλύτερη ανακύκλωση του χρήματος στον νομό
  • Εισροές από τον τουρισμό και τις εξαγωγές
  • Μαζική εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

“Αυτοί είναι ορισμένοι στόχοι του προγράμματος. Το γενικό όραμα είναι να ανεβάσουμε επιχειρηματικά τα Χανιά ψηλά. Εμείς δεν θέλουμε ένα επιμελητήριο κλειστό, για λίγους, συντεχνιακά ή μη. Εμείς θέλουμε ένα επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους, σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού Χανίων και στην κοινωνία. Θέλουμε ένα Επιμελητήριο ευρωπαϊκό γιατί τα Χανιά μπορούν. Αλλά το βασικότερο είναι να ξανακερδίσει το Επιμελητήριο την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών.” τόνισε ο κ. Ροκάκης

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Ροκάκης υποστήριξε ότι ο συνδυασμός του δεν κατεβαίνει κάτω από την ομπρέλα ή τη στήριξη οποιουδήποτε κόμματος. Όπως είπε: “Ο ρόλος των κομμάτων είναι στο κοινοβούλιο, εδώ μιλάμε για επιχειρήσεις, για επιχειρηματίες και για την ανάπτυξη του τόπου μας”

 
 
 

Ως προς την κατάθεση της υποψηφιότητάς του στη θέση του κ. Παπαβασιλείου, πριν την απόφαση της εκλογικής επιτροπής, ο κ. Ροκάκης είπε ότι θα ήταν ρίσκο η αναμονή μέχρι τελευταία στιγμή, της απόφασης της εκλογικής επιτροπής.

 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook