Η Δικαιοσύνη στάθηκε τυφλή στην περίπτωση του ΓΤ, ενός 72χρονου με Αλτσχάιμερ που συνελήφθη στην Αθήνα για επαιτεία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση και εξέτισε την ποινή του... καθ' οδόν για τις φυλακές Κομοτηνής, σε κλούβα της Αστυνομίας που ταξίδευε για μέρες.

Ο άτυχος ηλικιωμένος συνελήφθη στο Χαϊδάρι κατηγορούμενος ότι ζητιάνευε. Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου του επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 10 ημερών, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι πέντε ημέρες καθώς πρόκειται για άτομο άνω των 65 ετών, οπότε και η ποινή επιδέχεται την παραπάνω μείωση.

Ο ΓΤ δεν είχε χρήματα πάνω του για να εξαγοράσει την ποινή, και συγγενείς δεν βρέθηκαν. Αντί να κρατηθεί στην Αθήνα, ο ΓΤ οδηγήθηκε σε κλούβα της Αστυνομίας που έκανε στάσεις σε όλη την Ελλάδα για να παραλάβει κρατούμενους.

Όταν τελικά έφτασε στις φυλακές Κομοτηνής την 1η Φεβρουαρίου, όχι μόνο είχε εκτίσει την ποινή του αλλά την είχε υπερβεί κατά μία ημέρα.

Ο μόνος που έδειξε ενδιαφέρον φαίνεται πως ήταν ο διευθυντής των φυλακών Κ.Καπαντάρης, ο οποίος του προσέφερε φιλοξενία, τροφή και ρούχα και του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ζήτησε επιπλέον από τον οδηγό να τον προσέχει και τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου προκειμένου να εντοπιστούν συγγενείς.

Τελικά δεν βρέθηκε κανείς και η τύχη του άρρωστου ηλικιωμένου αγνοείται.