Ο νόμος ονομάζεται Stop Enabling Sex Trafficking Act (SESTA) και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στο Κογκρέσο

Η Wikimedia, το ίδρυμα πίσω από τη Wikipedia, εκφράζει επιφυλάξεις για πιθανή κατάχρηση των δικαιοδοσιών που περιλαμβάνει ο νέος νόμος για το sex trafficking, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η λειτουργία ιστοσελίδων που βασίζονται σε περιεχόμενο παραγόμενο απο τους χρήστες.

Ο νόμος ονομάζεται Stop Enabling Sex Trafficking Act (SESTA) και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στο Κογκρέσο. Μία από τις πρόνοιές του έχει να κάνει με την απλοποίηση των διαδικασιών για τη δίωξη των ιστοσελίδων που προωθούν τον αγοραίο έρωτα.

Γι’ αυτό τον σκοπό, όμως, θα άρει την προστασία στις ιστοσελίδες που παρέχει προγενέστερος νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα σάιτ δεν είναι υπόλογα για το περιεχόμενο που παράγουν οι χρήστες τους. Έτσι, έχει δεχθεί την κριτική οργανώσεων όπως το Electronic Frontier Foundation, που υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο “θωρακιζόταν” η ελευθερία έκφρασης στο ίντερνετ.

Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα Medium, η νομική σύμβουλος της Wikimedia Leighanna Mixter σημειώνει πως χάρις στη συγκεκριμένη “θωράκιση” είναι δυνατή η ύπαρξη της Wikipedia.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook