Οργή και απόγνωση είναι τα δύο συναισθήματα που κυριαρχούν αυτή την περίοδο στους κατοίκους της Μάνδρας μετά την άνευ προηγουμένου καταστροφή από τις πρόσφατες πλυμμήρες. 

Την αγωνία της εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός μεγαλώνει.

Συνολικά, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, καθώς έχουν ζημιές που δεν επιδιορθώνονται, σύμφωνα με την ίδια. Επίσης, έχουν καταστραφεί όλα τα οχήματα που βρέθηκαν στην καταστροφική πορεία των χειμάρρων.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Κριεκούκη, σημειώνοντας ότι ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Πού είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

«Η υλοποίηση των έργων που αφορούν στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να γίνεται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις πνίγεται κόσμος σε όλη την Ελλάδα (…) δεν μπορεί για μία γνωμοδότηση του δασαρχείου να απαιτούνται 3 και 5 χρόνια», ανέφερε ακόμη.
Εξαιτίας της βροχής, που δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων, η καταγραφή των ζημιών προχωρά με αργούς ρυθμούς, πρόσθεσε.

Στους 19 οι νεκροί
Τραγωδία δίχως τέλος από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής. 

Οι σοροί δύο θυμάτων εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και ανασύρθηκαν από το λιμενικό σώμα. Νωρίτερα σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση της Πυροσβεστικής ανασύρθηκε μία ακόμα σορός (άνδρα) από την περιοχή της Μάνδρας και συγκεκριμένα κοντά σε αμαξοστάσιο του δήμου. 

Οι δύο σοροί που εντοπίστηκαν στη θάλασσα μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και η σορός που νωρίτερα είχαν εντοπίσει οι πυροσβέστες σε επιχείρηση στην Μάνδρα. Εκεί έγινε η αναγνώριση από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 28χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου

Ο 28χρονος Πέτρος Κολέτσης

Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook