Ο θρυλικός «Ηρακλής τσέπης», όπως ήταν το παρατσούκλι του, νοσηλευόταν με ηπατική ανεπάρκεια από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Βρέθηκε δότης και έκανε μεταμόσχευση στις 6 Οκτωβρίου, αλλά όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο θρυλικός αρσιβαρίστας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τις 11 Νοεμβρίου όταν και υπέστη αιμορραγία.

Με αποτέλεσμα να καταλήξει σήμερα, Σάββατο, καθώς δεν άντεξε ο οργανισμός του.

Διαβάστε βιογραφικά στοιχεία του, από τη wikipedia…

Γεννήθηκε στην Βουλγαρία και έχει τούρκικη καταγωγή. Ο πατέρας του ήταν Τούρκος μετανάστης που δούλευε ως ανθρακωρύχος στη Βουλγαρία. Αποκαλείται “Ηρακλής Τσέπης” λόγω του ύψους του (1,47 cm). Είναι ο πρώτος και μοναδικός αρσιβαρίστας που έχει σηκώσει 2.5 φορές το βάρος του στην κίνηση του αρασέ και ένας εκ των 7 αθλητών που σήκωσαν 3 φορές το βάρος τους στήν κίνηση του εμπολέ-ζετέ.

Είναι ο μόνος αρσιβαρίστας που έχει σηκώσει 10 επιπλέον κιλά από το τριπλάσιο σωματικό του βάρος. Ο Σουλεϊμάνογλου έκανε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικία των 16 ετών αλλά έχασε την πρώτη του ευκαιρία για επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 εξαιτίας της συμμετοχής της Βουλγαρίας στο σοβιετικό μποϋκοτάζ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το ίδιο καλοκαίρι.

Λίγο αργότερα το κομμουνιστικό καθεστώς στην Βουλγαρία ανάγκασε την τουρκική μειονότητα της χώρας να υιοθετήσει βουλγάρικα ονόματα και έτσι ο ίδιος έγινε γνωστός ως Ναούμ Σουλεμάνοβ (Naum Shalamanov, βουλγάρικα : Наум Шаламанов). Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού για τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλου στην Μελβούρνη το 1986, ο Σουλεϊμάνοβ αποστάτησε. Επέστρεψε στην Τουρκία και ζήτησε την ιθαγένεια. Επίσης άλλαξε το όνομά του, από το βουλγάρικο Σουλεϊμάνοβ/Σουλεμάνοβ το έκανε στο τούρκικο Σουλεϊμάνογλου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook