Τελευταία ενημέρωση: 19:52

Την αντίδραση φορέων και συλλογικοτήτων έχει προκαλέσει η επίθεση νατοϊκών στρατιωτών σε βάρος Χανιωτών με συνέπεια τον τραυματισμό ενός 30χρονου.

Με δημόσιες ανακοινώσεις τους η  Επιτροπή Ειρήνη Χανίων, το “Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων”, η “Πρωτοβουλία Αντίστασης”, καταγγέλουν το περιστατικό και στηλιτεύουν την συμπεριφορά των νατοϊκών στρατιωτών, επισημαίνοντας οτι πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και όχι για μεμονωμένο περιστατικό, ενώ ζητούν να απομακρυνθούν οι νατοϊκές βάσεις της Σούδας.

Δείτε αναλυτικά τα κείμενα διαμαρτυρίας με αφορμή το χθεσινό περιστατικό βίας σε βάρος πολιτών των Χανίων από νατοϊκούς στρατιώτες,  ενώ επισημαίνεται οτι το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων ήταν αισθητή η παρουσία πολλών ομάδων στρατιωτικών οι οποίοι βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της μεγάλης πολυεθνικής αεροναυτικής άσκησης που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με επίκεντρο τον όρμο της Σούδας.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει το περιστατικό σημειωνοντας οτι οι Νατοϊκοί στρατιώτες “συμπεριφέρονται σαν σε κατακτημένη πόλη”, ενώ ζητούν το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Λίγες ώρες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, οι ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, που συμμετέχουν σε πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή μας, προέβηκαν σε απρόκλητη επίθεση σε βάρος ανυποψίαστων  συμπολιτών μας  Χανιωτών και έστειλαν έναν  από αυτούς στο Νοσοκομείο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει αυτή την συμπεριφορά των ΝΑΤΟϊκών  στρατιωτών απέναντι στους κατοίκους των Χανίων, που συμπεριφέρονται σαν σε κατακτημένη πόλη.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που με την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών εκθέτει ακόμα περισσότερο τον λαό μας στους τυχοδιωκτισμούς του, που με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας καθιστά τον τόπο μας ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό των Χανίων, ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμο του με τους ιμπεριαλιστές.

Καλούμε τους Χανιώτες να αποκρούσουν αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με  πρώτη ευκαιρία την συμμετοχή τους στην συνέλευση της Επιτροπή Ειρήνης Χανίων που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοέμβρη ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

– Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
– Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
– Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
– Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Ανακοίνωση από το  “Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων”

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Καταγγέλουμε την επίθεση των ΝΑΤΟικών στρατιωτών που σημειώθηκε σε βάρος Χανιώτη το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αναδυκνυέται για μια ακόμα φορά η κατάσταση που επικρατεί κατά την επίσκεψη των ΝΑΤΟικων αρμάδων-δολοφόνων στην πόλη μας. Για την μετατροπή των Χανίων σε «Τρούμπα»  ευθύνη έχει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου με σκοπό την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, ως βασική απαίτηση των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. 

Οι επικύνδινοι σχεδιασμοί ενισχύθηκαν ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον Ντ.Τραμπ ώπου δώθηκαν δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, έγιναν συμφωνίες δισ. ευρώ – πεσκέσι στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή τα F16, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα είναι «χρήσιμος σύμμαχος» για τις ΗΠΑ και «στρατηγικός πυλώνας» για τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή, με προτεραιότητα τα ενεργειακά σχέδια. 

Την ίδια ώρα που τηρήθηκε σιγή ιχθύος από την πλευρά των ΗΠΑ για Κυπριακό και Αιγαίο, αλλα δεν έλειψαν τα συγχαρήκια για το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι καλοδεχούμενο στη χώρα μας. Δολοφονεί λαούς, ηγείται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη ΣΥΡΙΑ και την Ουκρανία, συμβάλει στη διχοτόμηση της Κύπρου. Η παρουσία του στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, έχει δώσει αέρα στο κράτος της Τουρκίας να κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 Καλούμε των Χανιώτικο λαό σε επαγρύπνηση, οργάνωση και κινητοποίηση, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτούν η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, τα ΝΑΤΟικά σχέδια και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σ’ αυτά. Δεν δείχνουμε άλλη υπομονή και ανοχή στους καουμπόηδες-επαγγελματίες δολοφόνους. Τα αφεντικά τους είναι εγκληματίες και εχθροί του λαού. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτούς, δεν τους θέλουμε στην πόλη μας !

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς και επεμβάσεις!

Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας!  Έξω τα ΝΑΤΟικά και Αμερικανικά στρατεύματα!

Ούτε σκέψη για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης  στη Κρήτη, τη Κάρπαθο, την Αλεξανδρούπολη! 

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλία Αντίστασης κατά των Βάσεων “

Μας δηλητηριάζουν, μας τραμπουκίζουν και μας μπλέκουν στον πόλεμο  

Κυβέρνηση, νομάρχες και δήμαρχοι υπηρετούν τους φονιάδες των λαών

Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και όλοι οι Χανιώτες,  είναι ανάγκη να μπούμε στην πρώτη γραμμή του αντιβασικού αγώνα!!!

Τα ελικόπτερα της πολεμικής άσκησης «Νηριίς» πετούν συνεχώς πάνω από τα Κουνουπιδιανά και την πόλη των Χανίων, ενώ ο καθένας μπορεί να υποψιαστεί τι ήταν ο «μυστηριώδης» τρομαχτικός κρότος που κατατρόμαξε τους κατοίκους από τη Νέα Χώρα  μέχρι το Καστέλι. 

Στο πλαίσιο της άσκησης, όπως συμβαίνει συνήθως, οι πολιτικοί προϊστάμενοι προκλητικά μάλιστα τη μέρα μνήμης για το λαό μας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ξαμόλησαν μαζικά τους  επαγγελματίες δολοφόνους τους στην πόλη. Δε γνωρίζουμε αν η αντιμετώπιση των ιθαγενών με προκλήσεις και τραμπουκισμούς είναι μέρος της άσκησης, μα σίγουρα οι προκλήσεις συσσωρεύονται και πλέον δικαιολογημένα η ανησυχία και η οργή όλων μας περισσεύουν…

Ο συμπολίτης μας,  θύμα θρασύτατου τραμπουκισμού,  που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο  δεν είναι ο πρώτος, ούτε θα είναι ο τελευταίος, ούτε και η χειρότερη από τις οδυνηρές συνέπειες (συχνά αόρατες) που έχει ήδη πάνω μας η μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ισραήλ. Αυτή η πραγματικότητα θα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη όσο η βάση της Σούδας επεκτείνεται, υπερδραστηριοποιείται και αναβαθμίζεται συνεχώς στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.  Άλλωστε πέρα από τα δοσμένα τοπικά δεινά και κινδύνους, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο κίνδυνος για  την Ειρήνη,  στο βαθμό που η χώρα όχι μόνο μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο, μα ταυτόχρονα εμπλέκεται άμεσα σε πολεμικές ασκήσεις, αλλά ακόμη και σε πολεμικές δραστηριότητες και σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Ας έχουμε ξεκάθαρο πως, αν η μεγαλοαστική τάξη επιδιώκει μπίζνες και ρόλους με την επικίνδυνη γεωπολιτική ευθυγράμμισή της στα σχέδια των ΗΠΑ που υπηρετεί η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, για το λαό ο λογαριασμός θα είναι για άλλη μια φορά οδυνηρός.  Ήδη υφιστάμεθα πολλά από τον καρκίνο του τόπου μας, τη βάση της Σούδας, και είναι καιρός να βγούμε μαζικά και αποφασιστικά στο δρόμο. Να πάψουμε να χαρίζουμε, την υγεία, το δικαίωμά μας να ζούμε ειρηνικά και τον τόπο μας στους φονιάδες των λαών. 

Όλοι την Πέμπτη 23 ΝΟΕΜΒΡΗ  στις  6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς  να διαδηλώσουμε την απαίτησή μας.

• ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ «ΡΑΜΠΟ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ 
Ν’  ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ  ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ.                                       

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΥΔΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Συλλογικότητες, οργανώσεις και αγωνιστές  ενάντια στις βάσεις            
                                           

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook